În cadrul campaniei „Pentru fotbal, pentru viață!”, Federația Română de Fotbal a colaborat cu Penny pentru a trimite un camion TIR cu alimente și produse medicale către regiunea Cernăuți, în Ucraina. Transportul a fost finanțat și de UEFA Foundation for Children.

FRF a achiziționat echipamente medicale (branule, medicamente, ser fiziologic, pansamente, bisturii, kituri de sutură și două defibrilatoare semiatomate ușor de utilizat, setate în limba ucraineană), în timp ce Penny a contribuit cu alimente de bază și conserve, precum  și produse de igienă (pastă de dinți, alcool sanitar, săpun, etc).

FRF a facilitat donația Penny către ARCA – Forumul Român pentru Refugiați și Migranți (ARCA-FRRM), iar produsele Penny împreună cu produsele achiziționate de FRF au plecat astăzi către AFCHR (Asociația de Fotbal din Regiunea Cernăuți).

Până acum, Federația Română de Fotbal a preluat 130 de refugiați ucraineni și i-a cazat în facilități ale Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și ale Ministerului Sportului. FRF se ocupă de pregătirea sportivă a fotbaliștilor refugiați, în marea lor majoritate juniori. Integrarea socială și sportivă a refugiaților este una dintre misiunile campaniei „Pentru fotbal, pentru viață!”.