Federația Română de Fotbal, prin Academia Națională de Fotbal (ANF), a invitat organizațiile sportive care vor să afle mai multe despre implementarea unui program de voluntariat în sport la un eveniment desfășurat la Cluj-Napoca.

Evenimentul a adus împreună organizații sportive din Cluj-Napoca și din județele limitrofe, reprezentanți ai mediului universitar și voluntari. Invitații speciali au fost Dan Boboc, reprezentant al Institutului Național de Cercetare pentru Sport, Diana Pirciu, Manager de voluntari EURO 2020 în România, Horia Ciorcilă, Managing Partner la Sports Festival Romania (și directorul turneului Transylvania Open) și Lorand Balint, Managing Director la Publicis Sport & Entertainment.

Una dintre tematicile workshopului a fost prezentarea studiului V4V – European Skills Survey On Sport Volunteering 2022, realizat de European Observatoire of Sport and Employment (EOSE), studiu în care a fost implicată și FRF.

Pe lângă asta, participanții au aflat care sunt pașii care trebuie urmați de o organizație pentru implementarea unui proiect de voluntariat și au avut ocazia să intervină în cadrul discuțiilor în panel despre bune practici și metode de colaborare între organizațiile prezente.

La același eveniment a fost lansată și platforma https://voluntar.frf.ro/, unde vor fi publicate toate oportunitățile de voluntariat gestionate de Federația Română de Fotbal. 

Federația Română de Fotbal este parte din proiectul V4V, alături de alte 12 organizații sportive din Europa, proiect finanțat din programul Erasmus + Sport Programme of the European Union (Call 2020), cu o durată de 3 ani, până în decembrie 2023.