În 2019, ARCA, cu susținerea FRF, a organizat un mini-campionat de fotbal pentru a promova diversitatea.

Vineri, 8 octombrie 2021, Federația Română de Fotbal a lansat proiectul ”Integrarea refugiaților și solicitanților de azil prin fotbal 2021-2024”.

Proiectul face parte din inițiativa Comisiei Europene, ”Sport as a tool for integration and social inclusion of refugees”.

Prin program, FRF și ARCA – Forumul Român pentru Refugiați și Migranți își propun sporirea cunoștințelor și abilităților refugiaților și solicitanților de azil într-un context multicultural, integrarea acestora pe piața muncii, prin acțiuni care promovează oportunități de angajare (în special legate de sport), dar și dezvoltarea unei rețele active între cele 6 centre regionale de cazare și proceduri pentru solicitanții de azil și sectorul sportiv, pentru a facilita integrarea lor socială.

Activitățile vor fi realizate la nivel regional, în cele 6 centre din București, Timiș, Maramureș, Suceava, Galați și Giurgiu.

Pentru a limita riscul răspândirii virusului Covid-19 în contextul epidemiologic actual, startul proiectului a fost marcat printr-o conferință online la care au participat reprezentanții FRF, ARCA, dar și ai altor organizații de profil din România, precum Terre des Hommes și Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR).

Proiectul se va desfășura pe o perioadă de 30 de luni, până octombrie 2023.