În perioada 22-24 februarie au avut loc la sediul Federației Române de Fotbal primele întâlniri ale directorilor unora dintre cele mai mari academii din țară, cu specialiștii Double Pass, experți renumiți la nivel internațional.

Principalele teme abordate în cele trei zile au fost profilul directorului de academie, planificarea strategică și filosofia fotbalistică. În timpul sesiunilor, cei 20 de participanți, reprezentanți ai academiilor de top din România, au avut ocazia să discute despre strategiile propriilor academii și să împărtășească provocările cu cei din sală.

Cel de-al doilea modul se va concentra pe modelul implementat la club și la academie, identificarea și recrutarea copiilor talentați, dar va continua și tema filosofiei fotbalistice.

Următoarea sesiune, dintre cele 6 planificate pe parcursul acestui an, va avea loc în luna aprilie. Cursul se va încheia în decembrie 2022. Alți conducători ai academiilor vor avea posibilitatea de a aplica la viitoarea ediție FRF Football Academiei, proiectul dorindu-se a fi continuat și în 2023.