În perioada 14-16 iunie a avut loc cea de-a treia sesiune din programul Football Academies, organizat de FRF prin Academia Națională de Fotbal și dedicat directorilor unora dintre cele mai mari academii de fotbal din țară.

Temele principale ale celor trei zile au fost de data aceasta Talent ID & Scouting-ul. În timpul sesiunilor, cei 20 de participanți au avut ocazia să discute despre profilurile de jucător, variabilele potențialului, strategia de Talent ID sau strategiile de integrare a jucătorilor în noile echipe.

Invitat special la această sesiune a fost Rembert Vromant, Coordonatorul de Scouting al Federației Belgiene de Fotbal. Programul Football Academies se desfășoară pe durata unui an și este organizat alături de Double Pass, companie belgiană cu 20 de ani de experiență la nivel global, care a lucrat cu peste 1.000 de cluburi, federații sau ligi profesioniste din Belgia, Germania, Danemarca, Japonia, Scoția, SUA și Anglia.

Următoarea sesiune dintre cele 6 planificate va avea loc în luna august. Cursul se va încheia în decembrie 2022. Alți conducători ai academiilor vor avea posibilitatea de a aplica la viitoarea ediție FRF Football Academies, proiectul dorindu-se a fi continuat și în 2023.