Săptămâna trecută a avut loc cea de-a doua sesiune din programul Football Academies, organizat de FRF prin Academia Națională de Fotbal și dedicat directorilor unora dintre cele mai mari academii de fotbal din țară.

Principalele teme abordate în cele trei zile au fost planul de învățare adaptat pe vârste, planul de periodizare, dar și elementele de practică în teren. În timpul sesiunilor, cei 20 de participanți au avut ocazia să discute despre ADN-ul unei sesiuni de antrenament, pregătirea, livrarea și analiza unor planuri de antrenament și despre schemele de periodizare folosite.

Invitat special la această sesiune a fost Edgar Cardoso, managerul Academiei de Copii și Juniori de la FC Shakhtar Donetsk.

Programul Football Academies se desfășoară pe durata unui an și este organizat alături de Double Pass, companie belgiană cu 20 de ani de experiență la nivel global, care a lucrat cu peste 1.000 de cluburi, federații sau ligi profesioniste din Belgia, Germania, Danemarca, Japonia, Scoția, SUA sau Anglia.

Următoarea sesiune dintre cele 6 planificate pe parcursul acestui an va avea loc în luna iunie. Cursul se va încheia în decembrie 2022. Alți conducători ai academiilor vor avea posibilitatea de a aplica la viitoarea ediție FRF Football Academiei, proiectul dorindu-se a fi continuat și în 2023.