Naționala de nevăzători a României a participat sâmbătă, 11 martie, în prima etapă a European Blind Football League, disputată la Buzău. Tricolorii au jucat contra naționalei Angliei U23 (0-1) și a clubului Charleroi (0-0).

Au fost primele meciuri disputate de tricolori în acest an, dar și partidele inaugurale de pe terenul construit special la Buzău pentru competițiile de fotbal de nevăzători. La turneu au mai participat Anglia U23, Borussia Dortmund, AS Roma, Charleroi și San Remo. România a fost acceptată în cadrul turneului deoarece țara noastră nu are deocamdată o competiție internă de fotbal pentru nevăzători.

Rezultatele meciurilor

România – Anglia U23 0-1
Charleroi – Borussia Dortmund 1-0
AS Roma – San Remo 0-5
România – Charleroi 0-0
Anglia U23 – AS Roma 4-0
San Remo – Borussia Dortmund 1-3

Pentru Naționala României urmează la finalul acestei săptămâni un meci amical cu Belgia, care se va disputa la Paris.

Competiția de la Buzău, una dintre acțiunile săptămânii #TotalAccess

Meciurile de la Buzău au marcat și săptămâna #TotalAccess, o inițiativă CAFE (Centrul pentru Acces la Fotbal în Europa) în parteneriat cu UEFA, încurajează participarea persoanelor cu dizabilități la meciuri de fotbal. Sub sloganul #Total Access se promovează activitățile de integrare a persoanelor cu nevoi speciale în universul fotbalului.

Astfel de acțiuni se înscriu și în Strategia de sustenabilitate a FRF, care și-a propus ca în perioada 2022-2030 să monitorizeze și să se asigurare că mediul fotbalistic și infrastructura care deservește fenomenul sunt accesibile pentru oricine dorește să participe, ca practicant sau suporter, indiferent de abilitățile personale.