La loturile naționale se folosesc softuri de monitorizare a parametrilor fizici și platforme tehnice pentru ca informațiile referitoare la starea jucătorilor să fie cât mai complete.

Comitetul Executiv al FRF a aprobat în data de 22 februarie 2022 achiziția unor noi softuri de monitorizare și platforme tehnice pentru echipele naționale. FRF TV vă prezintă modul în care sistemul Catapult este folosit la echipa națională Under 21. Acesta este un sistem de monitorizare a parametrilor fizici pentru care staff-ul tehnic se asigură că se ating obictivele zilnice ale pregătirii. Sistemul este folosit și în timpul meciurilor, atât cele amicale, cât și cele oficiale. Datele sunt ulterior analizate de preparatorul fizic al lotului U21, Vlad Nicoară.

De asemenea, tricolorii au la dispoziție un chestionar de refacere și disponibiilitate la efort prin prisma căruia se urmărește starea individuală a fotbaliștilor.

Aceste instrumente au rolul de a îmbunătății feedback-ul și “controlul”, dar și de a preveni eventualele accidentări. La finalul acțiunii, când jucătorii revin la cluburile de care aparțin, informațiile sunt livrate către cluburi, la solicitarea acestora. Astfel, acestea au toate informațiile în ceea ce privește starea fizică a fotbaliștilor.