În zilele de 27 și 28 septembrie, cei 27 de absolvenți ai programului de management UEFA Certificate in Football Management (CFM) au participat la ultima sesiune a cursului, examenul final și ceremonia de absolvire.

A fost a treia ediție UEFA CFM organizată la București de UEFA Academy, alături de Academia Națională de Fotbal, reunind participanți din rândul angajaților Federației Române de Fotbal, UEFA, dar și reprezentanți ai cluburilor și organizațiilor fotbalistice din România. Printre ei s-au numărat Cristiana Pariza (Farul Constanța), Ovidiu Costeșin (Universitatea Craiova), George Ogăraru (CSA Steaua) și Ionuț Rada (AFAN).

La cel de-al treilea seminar, desfășurat zilele trecute, cursanții au trecut și printr-o simulare în organizarea unui meci din UEFA Champions League, exercițiu care a avut loc pe Stadionul Giulești.

Această ediție a programului început în luna ianuarie s-a încheiat cu examenul final susținut de participanții care, de-a lungul celor nouă luni de curs, au fost notați și pentru un proiect de grup, respectiv un proiect individual. Modulele obligatorii pe care le-au parcurs au fost centrate pe organizațiile din lumea fotbalului, management strategic și operațional, marketing și comunicare.

La ceremonia de absolvire au fost prezenți, printre alții, președintele FRF, Răzvan Burleanu, Secretarul General FRF, Radu Vișan, managerul UEFA Academy, Thomas Junod, dar și profesorii Alain Ferrand și Raymond Boyle, din partea Universității din Lausanne; cei trei din urmă au făcut parte și din comisiile de examinare.

Cursurile UEFA CFM sunt organizate împreună cu UEFA și Swiss Graduate School in Public Administration din cadrul Universității Lausanne, iar programul este finanțat prin UEFA HatTrick, fiind dedicat persoanelor implicate în fenomenul fotbalistic.

 CALENDARUL EDUCAȚIONAL ANF