Reprezentanta comunei Turburea (Gorj), localitatea de origine a marii atlete Constantina Diță-Tomescu, a câștigat turneul regional din Cupa Satelor U13 organizat de Ișalnița (Dolj).

Pe o ploaie mocănească, dar cu zâmbetul pe buze și cu îndârjirea pe care doar pasiunea adevărată pentru fotbal o conferă, aproape 100 de copii, băieți și fete, s-au luptat pentru un loc în finala primei ediții Cupa Satelor, la Ișalnița.

Turneul regional coordonat de președintele AJF Dolj Horațiu Stănescu a adus la start echipele din Turburea (Gorj), Teișani (Dolj), Izvoru Bârzii (Mehedinți), Olanu (Vâlcea) și Dobrosloveni (Olt). Cele 5 echipe au jucat în 2 grupe, una de 3 echipe și alta de 2 echipe, în finală reușind să se impună, în fața doljenilor, reprezentanta Gorjului.

O prezență inedită a reprezentat-o echipa din Olanu (Vâlcea), pregătită de fosta mare handbalistă a echipei naționale, Roxana Gheorghe.

Echipele calificate în faza finală a Cupei Satelor
Dumbrăvița (Timiș), Cumpăna (Constanța), Vârtoape (Teleorman), Ruginoasa (Iași), Rudeni (Ilfov), Turburea (Gorj) și alte două finaliste se vor alătura în urma turneelor regionale găzduite de județele Bistrița-Năsăud și Mureș.

Faza finală se va desfășura în perioada 9-12 mai 2019, câștigătoarea primei ediții Cupa Satelor urmând să însoțească echipa națională de fotbal a României în deplasarea din Norvegia (preliminariile Euro 2020), pentru o experiență unică alături de tricolori. Locurile 2 și 3 vor beneficia de un program VIP la partida România-Spania din preliminariile aceleiași competiții.