Sâmbătă, 20 aprilie, la Prundu Bârgăului din județul Bistrița- Năsăud, s-a desfășurat cel de-al optulea turneul regional al Cupei Satelor.

Au fost prezente cinci echipe, care au fost împărțite în două grupe, iar la final a triumfat echipa din Sînmartin, județul Bihor. Formația din Sînmartin se anunță una dintre favoritele la câștigarea trofeului, după un parcurs excelent până în această fază a competiției.

Micii bihoreni se alătură astfel celor șapte echipe care-și asiguraseră prezența la faza finală, care va avea loc în perioada 9-12 mai. Înaintea celor de la Sînmartin, comuna Feldioara din județul Brașov a câștigat faza regională disputată la Daneș, în județul Mureș.

Echipele calificate în faza finală a Cupei Satelor
Dumbrăvița (Timiș), Cumpăna (Constanța), Vârtoape (Teleorman), Ruginoasa (Iași), Rudeni (Ilfov), Turburea (Gorj), Feldioara (Brașov) și Sînmartin (Bihor).

Câștigătoarea primei ediții Cupa Satelor va merge alături de echipa națională de fotbal a României în deplasarea din Norvegia (preliminariile Euro 2020), pentru o experiență unică alături de tricolori. Locurile 2 și 3 vor beneficia de un program VIP la partida România-Spania din preliminariile aceleiași competiții.

“Această competiție a adus multă bucurie tuturor copiilor participanți. Cei mai buni dintre ei vor fi monitorizați de experții FRF și sper ca peste câțiva ani să regăsim la loturile naționale participanți la această competiție. Turneul final se anunță unul extrem de disputat, iar a doua ediție sunt sigur că va avea parte de și mai mulți participanți!”, a declarat Ciprian Paraschiv, Manager Dezvoltare Fotbalistică FRF, la finalul partidelor disputate la Prundu Bârgăului.