Federația Română de Fotbal a fost unul dintre partnerii Asociației Down Plus București la evenimentul „Uniți prin sport”, organizat joi, 29 septembrie, cu ocazia Săptămânii europene a sportului.

„Uniți prin sport” a adus împreună sportivi cu dizabilități și sportivi care se antrenează la nivel profesionist, în cadrul unor meciuri unificate de fotbal, handbal și baschet. Evenimentul a fost menit să arate puterea sportului de a aduce oamenii împreună, indiferent de nivelul de performanță, abilități sau particularități.

Pe lângă activitățile sportive, copiii au avut ocazia să cunoască și să asculte artiști români cunoscuți, precum Xonia sau Holly Molly, în cadrul unor concerte susținute de aceștia la finalul festivității de premiere.

Evenimentul a avut loc la Centrul Sportiv Apollo din București, iar ceilalți partneri implicați în organizare au fost CSM București, Baschet Club Laguna Sharks, Școala de fotbal Rapid, Primăria Sectorului 3, Centrul Sportiv Apollo și Centrul pentru Tineret al Municipiului București.

Săptămâna europeană a sportului este o inițiativă a Comisiei Europene menită să promoveze sportul și activitatea fizică în întreaga Europă sub motto-ul #BeActive. Inițiativa are loc în fiecare an între 23 și 30 septembrie și are ca obiectiv conștientizarea importanței unui stil de viață activ pentru toată lumea.