România Regală a jucat împotriva Serbiei Regale, pe Stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, la 100 de ani de la primul meci de fotbal al echipei naționale a României.

Tricolorii au învins cu 4-3 după ce au fost conduși cu 2-0 la pauză. Două dintre golurile României au fost marcate chiar de fostul căpitan al echipei naționale, Răzvan Raț, care a și dat lovitura simbolică de începere a partidei alături de Principele Radu al României.

România Regală i-a avut în lot, pe lângă căpitanul Răzvan Raț, pe fostul internațional ploieștean, Florin Pîrvu, pe portarul Bogdan Ionuț Miron, ce a evoluat în peste 100 de partide în Liga I, dar și tinere speranțe ale fotbalului prahovean precum Alexandru Ionel Trifan (Petrolul 95), Stanciu Andrei(CSO Plopeni), Dragoș Dumitru și Claudiu Buturugă, de la Școala Chiriță, și Alexandru Dumitru, de la ACSM Oltenița, din liga a IV-a.

La fel ca la evenimentele precedente, de la Timișoara din 2017 și Belgrad din 2018, cele două echipe au purtat tricouri cu numele jucătorilor care au evoluat pe 8 iunie 1922 la Belgrad.

Evenimentul s-a terminat cu premierea jucătorilor celor două formații regale, efectuată de Principele Radu al României, dar și cu multe poze alături de personalitățile prezente la meci. Pentru spectatorii din tribune a fost organizată o tombolă ce a avut ca premii un tricou semnat de actualii jucători ai Naționalei de fotbal a României și o minge semnată de Familia Regală a României.

Meciul dintre România Regală și Serbia Regală a fost organizat de Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei și Asociația pentru Regatul Serbiei (KraljevinaSrbija), cu sprijinul Primăriei Municipiului Ploiești, a Casei Regale a României și a Federației Române de Fotbal.

Acum un secol, naționala de fotbal a României disputa la Belgrad primul meci din istoria sa, în compania naționalei Regatului Sârbilor, Croaților și Slovenilor, cu ocazia nunții regale a Principesei Mărioara (Mignon), fiica Reginei Maria și a Regelui Ferdinand, cu Alexandru I, Regele Sârbilor, Croaților și Slovenilor.