Festivalul Afect, un eveniment unic dedicat educației emoționale prin intermediul artei și dialogului, s-a desfășurat la Brașov între 23 și 25 august 2024, atrăgând atenția publicului printr-o serie de activități care promovează sănătatea emoțională. Unul dintre momentele de vârf ale festivalului a fost proiecția filmului documentar “În inima Naționalei”, produs de FRF și regizat de Remus Achim, care a fost aplaudat la scenă deschisă.
Lansat în luna mai, înainte de EURO 2024, “În inima Naționalei” oferă o privire fascinantă în culisele echipei naționale de fotbal a României. Documentarul nu se limitează la a prezenta succesul tricolorilor în preliminariile pentru Campionatul European, ci reușește să inspire prin povestea sa profundă, adresată în special copiilor. Filmul le oferă acestora un exemplu de perseverență și iubire pentru sport, având ca scop principal motivarea tinerei generații.
Proiecția a fost extrem de apreciată de public și a fost urmată de o dezbatere captivantă, care a durat mai bine de o oră, la care au participat regizorul Remus Achim și managerul media al Federației Române de Fotbal, Cătălin Popescu. Cei prezenți au avut ocazia să discute despre impactul emoțional și educativ al filmului, subliniind importanța lui ca instrument de formare pentru tineri.
“Am descoperit niște oameni extraordinari, jucători, oameni din staff și din conducerea FRF. Nu știam multe despre fotbal, dar azi sunt un suporter al fotbalului românesc, pe mine m-au cucerit. Filmul nu e despre calificarea la EURO, e despre eforturile sportivilor în drumul lor spre succes și asta îl face un film motivațional pentru orice copil care vrea să facă sport”, a declarat Remus Achim.
De asemenea, Cătălin Popescu a adăugat: “Calificarea a fost doar contextul. Ne-am dorit un film care să reprezinte poveștile tricolorilor, oamenii să îi poată cunoască așa cum sunt ei. Am vrut să oferim niște modele tinerilor noștri. Ei sunt tricolorii, de acolo provin și așa au ajuns acolo unde sunt azi”.
Festivalul Afect, a cărui ediție de anul acesta s-a desfășurat în perioada 23-25 august, își propune să aducă în prim-plan importanța sănătății emoționale, oferind publicului o platformă pentru explorarea și înțelegerea mai profundă a emoțiilor și relațiilor umane. Programul evenimentului a inclus proiecții de filme, dezbateri, ateliere și sesiuni de discuții cu experți în psihologie, artiști și profesioniști din domeniul educației, constituind astfel un eveniment de referință pentru comunitatea din Brașov.