În perioada 16-18 august a avut loc cea de-a patra sesiune din programul Football Academies, organizat de FRF prin Academia Națională de Fotbal și dedicat directorilor unora dintre cele mai mari academii de fotbal din țară.

Tema principală a celor trei zile a fost Tranziția jucătorilor din academie către prima echipă. În timpul sesiunilor, cei 20 de participanți au avut ocazia să discute despre profilurile de jucător, planurile de dezvoltare individuală, protocoalele de tranziție și măsurarea productivității.

Această sesiune a avut doi invitați speciali, din partea Double Pass, Pieter Huistra, antrenor olandez și fost antrenor secund al Ajax Amsterdam, și Edgar Cardoso, managerul Academiei de Copii și Juniori de la FC Shakhtar Donetsk.

Programul Football Academies se desfășoară pe durata unui an și este organizat alături de Double Pass, companie belgiană cu 20 de ani de experiență la nivel global, care a lucrat cu peste 1.000 de cluburi, federații sau ligi profesioniste din Belgia, Germania, Danemarca, Japonia, Scoția, SUA sau Anglia.

Următoarea sesiune dintre cele 6 planificate pe parcursul acestui an va avea loc în luna octombrie, iar cursul se va încheia în decembrie 2022. Alți conducători ai academiilor vor avea posibilitatea de a aplica la viitoarea ediție FRF Football Academiei.