Sursa foto: Carmen București

Etapa optimilor de finală ale Cupei României la fotbal rezervată fetelor va fi deschisă miercuri, 28 aprilie, de confruntarea dintre prim-divizionarele Banat Girls și Universitatea Alexandria, două formații care se cunosc foarte bine.

Banat Girls și Universitatea Alexandria s-au întâlnit de două ori în acest sezon, câștig de cauză având de fiecare dată gruparea teleormăneană. În sezonul regular, Universitatea s-a impus, în deplasare, cu 2-1, același scor fiind înregistrat și în 17 martie, în etapa a doua a play-out-ului Ligii 1, meci disputat la Alexandria.

Cele două victorii le dau un moral bun „studentelor”. „Întâlnim o echipă cu care am disputat destule meciuri. Tocmai de aceea știm că nu va fi ușor, însă mergem la Reșița cu un bun moral după victoria de duminică din campionat. Dorim să demonstrăm că perioada mai puțin fastă traversată a fost doar o întâmplare, nu ceea ce ne reprezintă, așa că acest meci este o nouă oportunitate pentru a ne arăta adevărata față. Mergem la meci încrezătoare și dornice de a respecta tot ce avem de făcut pentru a trece mai departe în această competiție, însă nu ne vom subestima adversarul”, a spus Claudia Pană, mijlocaș defensiv la Universitatea.

Apărătorul dreapta Alexandra Elena Nica pare ceva mai circumspectă: „Am învins echipa din Reșița în ambele meciuri din acest sezon, dar asta nu înseamna că vom avea un meci ușor, mai ales că jucăm în deplasare și, în plus, ne vor lipsi câteva fete. Mergem însă încrezătoare după victoria din acest weekend. Ne-am propus ca obiectiv să ajungem cât mai departe în Cupa României. Sunt sigură că vom face un joc bun și că vom lăsa o impresie bună”.

Piroș – Fortuna

Meci tare la Arad între două echipe cu pretenții, Piroș Security și Fortuna Becicherecu Mic. Gruparea bănățeană a disputat ultima finală de Cupă a României în 2019, când a pierdut, 0-5, în fața fetelor de la Vasas Odorheiu Secuiesc.

“Deși în campionat avem 3 victorii din 4 meciuri jucate, suntem conștiente că acest meci va fi unul foarte dificil, pentru că echipa din Becicherec are un lot valoros care poate pune probleme oricărei echipe. Chiar dacă în cele două dueluri cu Becicherec noi am ieșit învingătoare, meciul din Cupă este diferit, pentru că în functie de rezultat una din echipe rămâne acasă. Noi ne-am pregătit pentru meci, tratăm totul cu maximă seriozitate și profesionalism, ne dorim să facem un joc frumos și echipa cea mai bună să câștige!”, a declarat Cristina Sucilă, una dintre cele mai valoroase și mai experimentate jucătoare ale echipei Piroș Security Arad.

“Întâlnim din nou echipa Fortuna Becicherecu Mic, de această dată în Cupa României. E clar că principalul obiectiv al nostru și cred că și al celor de la Fortuna a rămas Cupa României. O să fie un meci greu, un meci de “totul sau nimic”, trebuie să tratăm acest meci cu maximă seriozitate, concentrare și ambiție, să jucăm ca și cum ar fi finala. Am încredere în noi, în această echipă frumoasă pe care am clădit-o aici la Arad, am demonstrat că suntem o echipă bună și că putem obține rezultate pozitive”, a precizat Lidia Șuveț, fundașul dreapta al echipei Piroș Security Arad, fosta jucătoarea a celor de la Fortuna Becicherecu Mic.

„Ne așteaptă un meci greu în Cupa României pe care sper să îl câștigăm, iar toate ocaziile avute în meciul cu U Olimpia Cluj să scuture plasa adversă la meciul următor. Îmi doresc din tot sufletul să câștigăm miercuri pentru că acum doi ani am jucat finala Cupei, îmi doresc să ajungem din nou acolo și, de ce nu, de data asta să și câștigăm trofeul. Va fi un meci dificil pentru că Piroș Security este echipa pe care nu am reușit să o învingem în acest sezon, nici cu Sorin Brîndescu antrenor, nici cu mine, și sperăm să spargem gheața pe terenul lor”, a spus Florin Pădurean, antrenorul echipei Fortuna Becicherecu Mic.

Într-o altă confruntare ce se anunță interesantă se vor întâlni formațiile bucureștene Carmen și Fair Play. După un sezon bun ca nou-promovată, Carmen a avut evoluții mai puțin bune în play-out, un punct în patru etape, în timp ce fetele de la Fair Play, penultimul loc în sezonul regular, cu doar șase puncte, a contablizat în play-out patru victorii din tot atâtea partide!

Selena ȘN Constanța a bifat în play-out primul succes din acest sezon al Ligii I. Echipa pregătită de Niculina Radu are în componență câteva jucătoare interesante: Alina Cimpoieș – fundas central, fostă componentă a lotului național, Maria Popa – mijlocaș central, fostă componentă a loturilor de junioare, motorul echipei constănțene, Francesca Covali – mijlocaș de bandă, venită din stânga Prutului, Mădălina Grecu – portar, fostă componentă a naționalei U19. „Vrem să facem un meci bun și să ne revanșăm după înfrângerea din campionat”, spun fetele de la Selena.

CSȘ Nicu Gane – Vulpițele Galbene

Adversare în Seria I a Ligii 2 Feminin, CSȘ Nicu Gane Fălticeni și Vuplițele Galbene Roman vor fi adversare și în Cupa României!

Loredana Casian, atacant CSȘ Nicu Gane Fălticeni: „Deși am avut un retur în care rezultatele au lăsat de dorit, din diverse motive, acum suntem decise să dăm totul pe teren contra echipei din Roman. Ne cunoaștem foarte bine adversarul, știm că practică un joc foarte agresiv, însă vom fi foarte motivate și focusate pe ceea ce avem de făcut și sunt sigură că vom câștiga acest meci”.

Cătălina Maxinese, mijlocaș central CSȘ Nicu Gane Fălticeni: „Chiar dacă traversăm un sezon greu, suntem hotărâte să mergem mai departe în Cupa României. Toate jocurile cu adversara de miercuri au fost foarte tensionate, însă ne-am propus ca la acest meci să ne arătăm adevărata valoare și să practicăm un fotbal plăcut, iar la final să ne bucurăm pentru victorie”.

Marcel Irimie, antrenor CS Nicu Gane Fălticeni: „Chiar dacă nu pot să fiu aproape de fete în această perioadă, am încredere că se vor mobiliza și vor demonstra că, indiferent de problemele pe care le-au întâmpinat în acest an, pot fi o echipă adevărată și că vor câștiga acest meci. Așa cum au făcut tot timpul în momente grele, sunt convins că o vor face și acum. Fiind considerată competiția KO, Cupa României rămâne deschisă oricărui rezultat și am încredere că vom reuși să ne calificăm în sferturile de finală”.

Adelin Tălmăcel, președinte Vulpițele Galbene: „Cupa României a reprezentat dintotdeauna competiția surprizelor, competiția care te poate pune față în fata cu echipele de top din Liga 1. Ne dorim să ajungem, să înfruntăm o echipă cu nume, dar pentru asta trebuie să depășim adversarul de miercuri, CSȘ Nicu Gane, un adversar puternic, arțăgos, cu cel puțin 2-3 jucătoare în mare formă pe care le apreciem. Cu siguranță echipa din Fălticeni va fi o nucă tare în meciul de miercuri, dar mergem încrezători într-un rezultat pozitiv”

Paula Agu, mijlocaș și căpitan al echipei Vulpițele Galbene: „Venim după o perioadă grea, cu multe meciuri, dar asta este tot ce am așteptat după o perioadă destul de lungă în care am fost nevoiți doar să ne antrenăm. Aștept meciul de miercuri din Cupa cu interes. Am încredere în colegele mele că se vor mobiliza și că vor pune umărul la calificarea în sferturile de finală ale Cupei”.

Academia de Fotbal și Tenis Măgura, surpriza din optimile Cupei României

Una dintre marile revelații ale actualului sezon al Cupei României este fără îndoială ACS Academia de Fotbal și Tenis Măgura, echipa din Liga 3 cu cel mai lung parcurs în această competiție.

Sorții i-au hărăzit echipei ACS Academia de Fotbal și Tenis Măgura un adversar dificil, multipla campioană a României „U” Olimpia Cluj!

Cătălin Costea, antrenorul echipei ACS Academia de Fotbal și Tenis Măgura: “Pentru mine personal este o bucurie că am ajuns în acestă fază a Cupei României. De când am început pe acest drum, al antrenoratului, mi am dorit să ating cele mai înalte culmi ale fotbalului feminin. Și da, pot spune că Olimpia Cluj este o culme pentru că este campioana României de atâția ani și câștigătoare a Cupei. Pentru mine, acest meci este un bonus la toată munca depusă, deoarce am trecut 4 tururi pentru a juca acest meci, clar merităm să ne bucurăm de fotbal și acest sentiment de bucurie vreau să îl trasmit și jucătoarelor mele.

În teren îmi doresc să intrăm cu fruntea sus și să încercăm, de ce nu, câștigarea meciului. S-au mai văzut minuni și eu cred că e foarte greu să motivezi o echipă de Liga 1 să joace împotriva unei echipe de Liga 3, dar invers nu cred că mai au rost cuvintele. Îmi doresc de la acest meci ca fetele să iasă sănătoase din teren și cel mai bun sa câștige. Dacă dorim să creștem, trebuie să gândim sănătos și să ne recunoaștem nivelul, ca apoi să putem construi. Țin să felicit fetele pentru că au ajuns până în această fază a Cupei României, ele sunt actorii principali și trebuie să ne îndreptăm atenția spre ele dacă dorim cu adevărat să facem performanță”.

Marina Voicu, fundaș central ACS Academia de Fotbal și Tenis Măgura: „Înainte de a ajunge în această fază a Cupei României au fost multe antrenamente, multă dorință și ambiție. Dacă nu dețineam aceste lucruri ar fi fost greu. Să ajungem în această fază înseamnă că am urcat puțin câte puțin și am ajuns la alt nivel, și chiar dacă intrăm în luptă cu una dintre cele mai bune echipe din Liga 1, nu se știe niciodată ce se poate întâmpla, mingea e rotundă! Bineînțeles, pregătirea lor este una vastă și de obicei experiența își spune cuvântul. Faptul că la tragerea la sorți ne-a fost hărăzit un asemenea adversar nu consider că a fost ghinion, ci un bonus. Vrem să ne bucurăm de un asemenea meci și în același timp să ne vedem nivelul. Meciul cu Olimpia va fi unul greu, foarte greu, efortul trebuie atins la cote maxime. Așteptările sunt destul de mari la acest meci, nu neapărat să învingem aceasta echipă, cât să facem un meci bun, să ieșim cu capul sus de pe teren”.

Roxana Frățilă, atacant ACS Academia Măgura: “Cu toții știm că Universitatea Olimpia Cluj nu e o echipă oarecare, ci este vorba de o echipă din Liga 1, o echipă valoroasă si cu prestanță! Nu vrem să privim acest meci ca pe un ghinion, ci dimpotrivă, cred că e o onoare că avem ocazia să jucăm cu o echipă care evoluează la cel mai înalt nivel! Eu am mare încredere în echipa noastră, în munca depusă până acum și sper că o să facem un meci frumos în care Olimpia Cluj să vadă un adversar puternic și mai ales motivat!”

Programul optimilor de finală ale Cupei României, ediția 2020-2021:

Miercuri, 28 aprilie

ora 11:00
Banat Girls – Universitatea Alexandria

ora 16:30
Carmen București – Fair Play București
Selena ȘN Constanța – Universitatea Galați
Piroș Security Arad – Fortuna Becicherecu Mic
ACS Fotbal Feminin Baia Mare – Heniu Prundu Bârgăului
ACS Academia de Fotbal și Tenis Măgura – Universitatea Olimpia Cluj
CSȘ Nicu Gane Fălticeni – Vulpițele Galbene Roman
ACS Colțea 1920 Brașov – Vasas Femina Odorheiu Secuiesc

Articol de Adi Dobre