Foto: Facebook United Galați

Echipa de futsal CS United Galați și-a reluat joi, 21 mai, pregătirile. Antrenorul-jucător Florin Ignat și-a reîntâlnit opt dintre elevi după mai bine de două luni în care telefonul a reprezentat singura legătură dintre părți! Prima ședință de pregătire a gălățenilor a avut loc, firește, în aer liber, pe un teren sintetic din cadrul Stadionului „Dunărea” din Galați.

Patru dintre cei mai buni oameni ai vicecampioanei României sunt indisponibili pentru cel puțin încă o săptămână. Este vorba despre „linia din stânga Prutului”, Cristian Obadă, Andrian Lașcu, Constantin Burdujel și Sergiu Tacot, aflată în izolare. Florin Ignat speră ca în următoarele săptămâni să mute antrenamentele în sală. Fostul mare internațional e optimist înaintea celor două meciuri cu Imperial WET Miercurea Ciuc, în urma cărora se va decide titlul de campioană a României.

„Am fost norocos în ultimele două luni și jumătate”

– Domnule Florin Ignat, ați reînceput antrenamentele cu echipa?
– Da, astăzi, joi, 21 mai, ne-am reîntâlnit pentru prima oară după o pauză de mai bine de două luni, mai exact din 10 martie, de la meciul cu Imperial WET Miercurea Ciuc din play-off.

– Cum s-au prezentat băieții?
– Foarte bine! Cu toții sunt bucuroși că au revenit. E greu fără sport. În toată această perioadă au încercat să respecte programele de pregătire primite, s-au antrenat cum au putut. Nu le-a fost deloc ușor. Cu toate acestea niciunul nu a venit cu kilograme în plus. La primul antrenament am avut opt jucători, pe care i-am împărțit în grupuri mici, pentru a putea lucra și a respecta măsurile de distanțare. Îl avem alături pe Ionel Tămășanu, preparatorul nostru fizic, unul dintre cei mai buni din România în acest domeniu al pregătirii sportivilor. Eu pot spune că am fost norocos în ultimele două luni și jumătate. Am locuit la socrii, la Târgu Mureș, la casă, astfel încât multe dintre exerciții le-am efectuat în curte, în aer liber.

– Unde ați efectuat primul antrenament?
– Ne-am reunit la Stadionul „Dunărea”, din apropierea Sălii Polivalente, unde ne-am pregătit pe un teren sintetic. Continuăm tot acolo.

„Șansele sunt împărțite în mod egal”

– De ce doar opt jucători?
– Patru dintre băieți, moldovenii Cristian Obadă, Andrian Lașcu, Constantin Burdujel și Sergiu Tacot, sunt în izolare. Au sosit la Galați de o săptămână și au intrat în izolare. Peste șapte zile îi aștept și pe ei la antrenamente.

– Ce spuneți despre finala cu Imperial WET?
– Mă bucur că titlul se va juca pe teren și nu altfel. Așa e corect. Să nu uităm că, deși noi suntem pe primul loc, grație victoriei din etapa a II-a a play-off-ului, ciucanii au condus tot sezonul, iar din cele patru meciuri, trei în campionat și unul în Cupă, unde scorul general e de 2-2, trei meciuri le-am jucat acasă la Galați. Sunt convins că și cei la Miercurea Ciuc, dacă ar fi fost în situația noastră, pe primul loc adică, ar fi procedat la fel, ar fi considerat corect ca echipa campioană se se decidă pe teren.

– Pentru CS United aceasta va fi a patra finală consecutivă!
– Și cea mai dificilă! Se vor disputa doar două jocuri, astfel încât cred că orice e posibil. Șansele sunt împărțite în mod egal.

„Sunt foarte optimist”

– Unde v-ar conveni să jucați primul meci?
– Nu mai contează atâta vreme cât se va juca fără spectatori. Ne este indiferent unde vom juca primul meci.

– Sunteți optimist în privința finalei?
– Sigur, sunt foarte optimist. Așa cum am mai spus, nu există favorită în această finală.

– Când sperați să vă antrenați și în sală?
– Cel mai probabil după 1 iunie. Până atunci însă ne vom pregăti afară. Și o vom face cu dăruire, pentru că suntem foarte hotărâți să câștigăm titlul de campioni.

Articol de Adi Dobre