Se apropie finalul de sezon și în Danemarca, unde evoluează căpitanul naționalei feminine, Florentina Olar.

La sfârșitul săptămânii trecute s-a încheiat campionatul, unde echipa Florentinei, FC Nordsjaelland s-a clasat pe locul trei. ”Fiecare meci a fost extrem de important. Am avut un parcurs bun, fiind la un moment dat pe primul loc în clasament. Din păcate, am pierdut puncte importante, probabil lipsa de experiență și-a spus cuvântul. Suntem un grup tânăr, poate cu excepția mea (râde), dar cu mult potențial. Sperăm că anul viitor ne vom clasa pe primul loc! Fără doar și poate, îmi doream ca medalia să aibă cu totul o altă culoare, dar în același timp consider că este o performanță notabilă pentru o echipă nou promovată”.


Totuși, sezonul nu s-a încheiat pentru FC Nordsjaelland. Formația daneză este calficată în semifinalele Cupei Danemarcei, unde va juca împotriva fostei echipe a Florentinei Olar, Fortuna Hjørring. Partida este programată pe 1 iulie, de la ora 19:00. ” Ne așteaptă o semifinală interesantă la Hjørring. Cu siguranță, va fi un meci intens, deoarece cunoaștem Fortuna destul de bine. Eu alături de alte două colege, cât și antrenorul am lucrat mulți ani împreună la Fortuna Hjørring. Prin urmare, știm care sunt punctele forte și cele de care putem profita. Cred că echipa care va fi mai în formă mai la ora meciului și care își va dori mai mult se va califica în finală. În ceea ce mă privește, deși sunt încă destul de apropiată de fetele de la Fortuna și de cei din conducere, sunt extrem de motivată. Îmi doresc foarte mult un trofeu cu noua echipă”, a adăugat Flori.

Căpitanul naționalei ne-a împărtășit și cum a fost readaptarea după pauză cauzată de pandemie și cât de mult a contat să mențină un ritm constant de antrenament. ”Am așteptat cu nerăbdare să revenim pe teren de joc. În cele două luni în care am fost departe de gazon, am simțit lipsa antrenamentelor cu echipa, a coechipierelor, a atmosferei din vestiar, dar mai ales a meciurilor.

În toată această perioadă de pauză am continuat să mă antrenez constant, am lucrat la partea fizică – alergări, am lucrat la forță – de cele mai multe ori cu greutăți improvizate, alteori cu Patrick (n.r fiul său în vârstă de 2 ani). Am fost foarte norocoasă pentru că am avut posibilitatea de a mă antrena pe un teren de dimensiuni reduse din apropierea locuinței alături de alte 2-3 colege de echipă. Așadar, pot spune că a fost o trecere ușoară. Bineînteles, au fost mici lucruri la care a trebuit să mă reconectez când am reluat antrenamentele cu echipa, cum ar fi sincronizarea cu celelalte colege, pasele mai lungi/scurte. Sunt lucruri mici, dar care pot face diferența în timpul meciului”.

În această lună a fost anunțat și programul celor 5 partide rămase de disputat în preliminariile pentru EURO 2022, iar căpitanul naționalei a ținut să puncteze că nu ne permitem niciun pas greșit! ”Este un program oarecum încărcat, ținând cont că multe dintre echipele din țară nu au reluat încă pregătirea sau sunt la stadiul de pregătire în număr limitat de jucătoare. Este o diferență destul de mare între a disputa meciuri oficiale și a te antrena, însă dacă privim și dintr-o perspectivă pozitivă, toate jucătoarele accidentate au șanse mari să se recupereze pentru toamnă. Însă, lăsând la o parte aceste aspecte, avem șanse reale, însă trebuie să credem cu adevărat în ele și să ne pregătim temeinic, pentru că un singur pas greșit ne va costa calificarea”.

După încheierea sezonului, pentru Flori urmează două săptămâni de vacanță în care vrea să se odihnească și să se bucure de familie. ”Aștept cu nerăbdatoare vacanța. Deși pandemia nu ne-a lăsat să ne desfășurăm activitatea în totalitate, am avut un program destul de încărcat. Patrick s-a asigurat că nu voi avea niciun moment de relaxare, m-a ținut în “priză”, apoi am reluat meciurile și a fost destul de solicitant. Urmează 2 săptămâni de vacanță de care vreau să mă bucur din plin alături de familie și să mă odihnesc atât fizic, cât și psihic. Pe 8 august este programat primul meci din campionat și trebuie să fiu pregătită pentru a ataca un nou titlu în Danemarca”, a încheiat optimistă Florentina Olar.