Sala Sporturilor „Zsolt Erőss” din Miercurea Ciuc a programat marți semifinalele Cupei României la futsal, ediția 2019-2020. Victorioase în această fază a competiției, FK Odorheiu Secuiesc și Autobergamo Deva vor juca miercuri, 14 octombrie, cu trofeul pe masă. Meciul va fi de la ora 15:30, în direct la Pro X.

În prima semifinală s-au întâlnit FK Odorheiu Secuiesc și FC Dunărea Călărași. Harghitenii s-au impus în fața deținătoarei trofeului cu scorul de 10-5 și vor juca prima finală din istorie.

„Acesta a fost obiectivul nostru, să ajungem în finală, iar acest lucru a fost atins de băieți. Sunt mulțumit de performanța echipei noastre. Avem o echipă tânără, care însă mai are multe de învățat. În finală ne vom vinde scump pielea”, a declarat, pentru „Székely Sport”, Jakab Zoltan, antrenorul echipei FK Odorheiu Secuiesc.

„Nu am putut mai mult în condițiile în care în afară de mine pe teren, pentru Dunărea, s-au aflat doar copii, aflați la început de drum, fără experiență”, a declarat Marian Șotârcă, antrenorul-jucător al călăreșenilor.

Cea de-a doua partidă a Final Four-ului de la Miercurea Ciuc a adus față în față cele mai puternice și cele mai în formă echipe din futsalul românesc în acest moment. Mare favorită, Imperial WET Miercurea Ciuc avea ca obiectiv calificarea în premieră în finala competiției. Autobergamo Deva avea mari probleme de efectiv încă dinaintea startului noului sezon al Ligii I. Patru jucători au fost depistați pozitiv la testul de COVID-19 efectuat înaintea plecării spre Miercurea Ciuc.

Cele două formații au debutat cu dreptul în noul sezon. Imperial WET și Autobergamo au punctaj maxim după primele trei etape ale noului sezon al Ligii I disputate sâmbătă, duminică și luni la Miercurea Ciuc.

În aceste condiții, Mimi Stoica, antrenorul-jucător al echipei Autobergamo Deva, a avut la dispoziție doar un portar, veteranul Vlad Iancu (42 de ani) și șase jucători de câmp! Omologul său, Cosmin Gherman a avut pe foaia de arbitraj 14 jucători!
Cu toate acestea, Autobergamo Deva a dat o adevărată lecție de determinare, modestie și dorință de victorie, câștigând meritat la capătul unui meci interzis cardiacilor.

Autobergamo Deva a condus în permanență, Imperial WET Miercurea Ciuc egalând de fiecare dată și lăsând impresia că poate tranșa disputa în favoarea sa. Paradele lui Vlad Iancu și determinarea celorlalți coechipieri au făcut ca Deva să ajungă din nou în finala Cupei României după o pauză de patru ani. Plecat în această vară de la Imperial WET Miercurea Ciuc, Szőcs László a făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale sale, marcând de trei ori și fiind coautor la autogolul lui Küsmödi Tamás.

„A fost o perioadă grea pentru noi. Nu am avut condiții de pregătire, fiind obligați să ne antrenăm pe sintetic. Apoi a venit lovitura dată de testele COVID+19, care ne-au scos din lot patru jucători importanți. Am reușit însă să ne mobilizăm, ambiționați și de declarațiile optimiste ale celor de la Ciuc și am jucat acest meci ca pe o finală. Cei de la Imperial WET au avut trei linii! Noi, una singură. Eu, la 38 de ani, și Vlad Iancu, la 42 de ani, am jucat toate minutele, toate secundele! Și am rezistat. Nu mi-am făcut probleme că nu vom rezista. I-am felicitat pe băieți pentru atitudinea poztivă de care au dat dovadă și pentru faptul că au luptat până la capăt. Ce va fi în finală? Va fi un meci echilibrat. Le-am spus băieților că ar fi păcat să nu câștigăm dacă tot am ajuns până aici”, a declarat Dumitru Mimi Stoica, antrenorul-jucător al echipei Autobergamo Deva.

„Sunt mândru de ei! Au arătat o atitudine extraordinară. A fost realmente o victorie emoționantă”, a spus Dorin Popa, președintele clubului Autobergamo Deva.

Autobergamo Deva nu va putea conta în marea finală pe serviciile unuia dintre cei mai buni jucători ai săi. Este vorba despre Cristian Obadă, care a fost eliminat în meciul cu Imperial WET după ce a primit două cartonașe galbene.

Futsal Klub Odorheiu SEcuiesc – Futsal Club Dunărea Călărași 10–5 (6–1)
Arbitri: Bogdan Hanceariuc (Iași) – Mihai Alexandru Kiuță (Brașov); rezervă: Liviu Chița (Pitești)
Au marcat: Szécsi Barna (4, 13, 20, 20, 32), Kedei Barna (6), Balázsi Attila (16), Kerestély József (36, 39), Gálfi Artúr (37) / Gelu Nițu (2, 31), Alex Tudorache (22), Nicolae Laurențiu-Darvescu (37), Mihnea Cristinel (39)

Imperial WET Miercurea Ciuc – Autobergamo Deva 3-4 (1-1)
Arbitri: Vlad Ciobanu (Iași) – Liviu Chița (Pitești); rezervă: Bogdan Hanceariuc (Iași)
Au marcat: B. Covaci (20), Cr. Matei (32), Küsmödi (39) / Küsmödi (5 – autogol), Szőcs (25, 38, 40)

Articol de Adi Dobre