Asociația Județeană de Fotbal Bihor a obținut finanțarea din fonduri europene pentru un proiect pe care l-a depus împreună cu alte 5 organizații sportive din tot atâtea țări care se adresează fotbalului juvenil mixt.

Proiectul „Play this Game – Mixed Football for Children” este cofinanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+ Sport, iar valoarea totală a acestuia este de 361.004 euro.

Aplicantul pentru acest proiect a fost AJF Bihor, iar partenerii acesteia sunt organizații sportive din Lituania, Portugalia, Republica Moldova, Turcia și Bulgaria. Din echipa AJF Bihor au făcut parte Alina David (manager), Radu Bitea, Marius Dumitru, Iancu Marinău și Petru Boroș.

Proiectul va promova și încuraja participarea la sport și activitate fizică în rândul copiilor de vârstă școlară, dar și egalitatea de gen în sport, prin fotbalul mixt. Vor fi create criterii de selecție și reguli pentru fotbalul mixt pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 8 și 14 ani și, în final, vor fi selectați 252 de copii pentru 18 echipe mixte care vor participa într-o mini-competiție. Cele trei instituții de învățământ orădene incluse în acest proiect sunt: Şcoala Gimnazială nr. 11, Școala cu clasele I-VIII nr. 16 și Şcoala „Dimitrie Cantemir”. Pe această axă au fost depuse 1.107 proiecte, înregistrate 315, eligibile 121, inițiativa AJF Bihor ocupând poziția 84.

„O realizare de marcă a AJF Bihor, asociație care este inițiatoarea acestui demers. Este vorba despre un proiect educațional, cu 6 țări partenere implicate și trei școli orădene. Acest proiect se axează pe fotbalul juvenil mixt. Finanțarea este împărțită celor 6 țări participante și constă în cheltuieli administrativ-organizatorice și pentru achiziționarea de materiale sportive. Să sperăm că acest proiect ne va da imboldul și energia necesare să accesăm pe viitor și altele”, a declarat Radu Bitea, președintele AJF Bihor.