CS United Galați și Autobergamo Deva, cele mai bune echipe din futsalul românesc în acest moment, se confruntă în această seară, de la ora 20:00, în direct la Digi Sport, în cel de-al treilea meci al finalei Ligii I Fortuna. După primele două partide, disputate la Deva, United și Autobergamo se află la egalitate, 1-1!

Gălățenii, care au pierdut primul joc, dar au revenit miraculos în cel de-al doilea, sunt hotărâți să tranșeze rivalitatea cu Autobergamo Deva în cele două episoade programate pe malul Dunării, astăzi și mâine, de la ora 19:00.

„Ne dorim să învingem în cele două meciuri și apoi să intrăm în vacanță! Știm că nu va fi ușor, dar, cu ajutorul publicului nostru, sunt convins că putem reuși. Îi așteptăm pe toți fanii noștri la Sala Sporturilor pentru a ne încuraja așa cum știu doar ei. Nu avem probleme majore de lot, suntem pregătiți mental și fizic pentru cele două dispute ce se anunță foarte echilibrate. Ne cunoaștem adversarul, așa cum și el ne cunoaște pe noi. Știm ce avem de făcut”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei CS United Galați.

Accidentat în cea de-a doua partidă a finalei, Andrei Crăciun e incert pentru duelul din această seară. Florin Ignat speră însă în recuperarea acestuia, Crăciun fiind om de bază în formația gălățeană.

Autobergamo Deva a sosit de duminică la Galați și e hotărâtă să câștige cel puțin un meci, caz în care, dacă egalitatea se va menține, meciul decisiv va avea loc săptămâna viitoare la Deva.

„Băieții noștri au ajuns la Galați, nu în excursie, ci pentru a juca cu titlul național poe masă! Performanța cere multe sacrificii și mult efort material. Autobergamo Deva e din nou în top-ul futsalului românesc. Indiferent de deznodământul acestei finale trebuie să ne mândrim cu această echipă, cu acești jucători, care, în ciuda tinereții, vor da totul pemntru victorie”, a spus Dorin Popa, președintele echipei Autobergamo Deva.

CS United Galați – Autobergamo Deva, Sala Sporturilor „Dunărea” – Galați, ora 20:00, în direct la Digi Sport

Arbitri: Bogdan Hanceariuc (Iași), Ovidiu Curta (Târgu Mureș) – Andrei Mihălcuț (Iași)
Observatori: Georgian Ionescu (Buzău), Marius Năstasă (Piatra Neamț)

Mâine, marți, 10 mai, la Odorheiu Secuiesc, se va disputa cel de-al doilea meci al finalei mici a Ligii I Futsal Fortuna, între FK Odorheiu Secuiesc și CFR Timișoara. După primul meci, disputat pe Bega, CFR Timișoara conduce cu 1-0 (4-2).

Articol de Adi Dobre