„Arena Riga” din Riga, capitala Letoniei, găzduiește în acest week-end turneul final al UEFA Futsal Champions League ediția 2021-2022! Pentru titlul de campioană a Europei se vor bate formațiile ACCS Futsal Club Paris VA 92, Sporting Lisabona, Benfica Lisabona și FC Barcelona.

În prima partidă, programată vineri, 29 aprilie, de la ora 18:00, față în față vor fi ACCS Futsal Club Paris VA 92, campioana Franței, și Sporting Lisabona, campioana en-titre a Europei. Prezența în Final Four-ul celei mai importante competiții intercluburi din lumea futsalului a echipei franceze ACCS reprezintă una dintre marile surprize ale ultimilor ani.

ACCS este prima echipă franceză ce ajunge în „careul de ași” al UEFA Futsal Champions League. Francezii au încheiat Grupa A a Elite Round-ului Ligii Campionilor pe poziția secundă, dar au profitat de eliminarea din competiție a echipei ruse MFK Tyumen.

Cei mai buni marcatori ai echipei franceze în drumul spre turneul final au fost Bilal Bakkali, Abdessamad Mohammed și Souheil Mouhoudine, cu câte patru goluri fiecare. Cel mai bun marcator al celor de la Sporting Lisabona a fost Diego Cavinato, cu nouă reușite.

În cea de-a doua semifinală, de la ora 21:00, se vor confrunta Benfica Lisabona și FC Barcelona, două dintre forțele futsalului european și mondial. Benfica a cucerit UEFA Futsal Champions League în 2010, în timp ce Barcelona s-a impus în trei rânduri, în 2012, 2014 și 2020.

Învinsele din semifinale se vor întâlni în finala mică duminică, 1 mai, de la ora 15:00. Regina Europei va fi desemnată după disputarea marii finale, care e programată tot duminică, la ora 18:00.

Articol de Adi Dobre