Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara va găzdui astăzi, marți, 2 aprilie, și mâine, miercuri, 3 aprilie, meciurile din Final Four-ul Cupei României.

Pentru trofeul pus în joc în Banat se vor lupta formațiile ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, CSM Deva, ACS Mausoleul Mărășești și CSF CFR 1933 Timișoara.

  • Sepsi SIC – CSM Deva

În prima semifinală, programată de la ora 15:30, se vor întâlni Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și CSM Deva, deținătoarea trofeului. Sepsi SIC, echipă pregătită de Szabolcs Mánya, a ajuns în careul de ași al competiției după ce a trecut în tururile anterioare de divizionarele secunde ACS Korondy Junior 2017 Corund (8-2) și AS Inter Gheorgheni (3-1). CSM Deva a învins în optimi ACS Futsal Ceahlăul Piatra Neamț (9-4), iar în sferturi hunedorenii au învins campioana CS United Galați la lovituri de departajare (6-3).

Aflată într-o formă deosebită, CSM Deva pornește ca favorită în confruntarea cu nou-promovata Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, marea revelație a actualului sezon al Ligii 1 Futsal Fortuna. În campionat, CSM Deva s-a impus în ambele partide jucate împotriva covăsnenilor, 2-0 la Sfântu Gheorghe și 3-2 pe teren propriu.

Szabolcs Mánya: „Orice este posibil”

Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

Sepsi SIC, liderul incontestabil din play-out, nu a evoluat în weekend, meciul din deplasare cu Luceafărul Buzău fiind amânat. Szabolcs Mánya e conștient de dificultatea confruntării de astăzi, dar spune că echipa sa nu are nimic de pierdut. „Suntem bucuroși că în primul an am reușit să ne calificăm în Cupa României printre cele mai bune patru echipe. A fost nevoie și de noroc, dar și de efortul echipei pentru a ajunge în Final Four. În semifinale vom juca împotriva echipei CSM Deva, care este într-o formă foarte bună, au câștigat toate meciurile din play-off până acum. Ne așteaptă un meci dificil, dar ne-am pregătit și am venit la Timișoara să câștigăm. Sper ca jucătorii mei să creadă că acest lucru este posibil și că trebuie să depunem un efort de 150 la sută pentru a reuși. Într-un singur meci orice este posibil, de aceea Cupa este întotdeauna plină de surprize. Dacă ne dăm toată silința și norocul este de partea noastră, atunci orice este posibil”, a spus antrenorul-jucător al echipei Sepsi SIC Sfântu Gheorghe.

De ziua sa, Szőcs László își dorește calificarea în marea finală!

Câștigător al Cupei României cu Imperial WET Miercurea Ciuc, portarul Gică Dospinescu crede și el în șansa covăsnenilor: „Suntem fericiți că am ajuns în careul de ași al Cupei României. Suntem coștienți că ne așteaptă o semifinală foarte grea împotriva celor de la CSM Deva, dar ne-am pregatit foarte bine pentru acest meci și sperăm să facem un meci foarte bun și să jucăm marea finală”.

Născut într-o zi de 1 aprilie, veteranul Szőcs László vrea să sărbătorească împlinirea celor 34 de ani cu o calificare în finala Cupei României: „Știm că vom juca împotriva unui adversar foarte bun, cu multe atuuri, cu multe calități, însa noi trebuie să ne ocupăm de jocul nostru pe care l-am pregătit împreună cu antrenorul nostru. Sper și sunt convins că toți coechipierii mei vor da un randament foarte bun pe teren, pentru că în ultima săptămână ne-am pregătit doar cu gândul la acest meci. Pentru mine ar fi un cadou frumos să ajungem în finală. Ar fi un cadou frumos de ziua mea”.

Sergiu Gavrilă: „Vom face tot posibilul ca trofeul să ajungă acolo unde îi este locul, la Deva”

Deținători ai trofeului, jucătorii de la CSM Deva sunt hotărâți să joace o nouă finală și să readucă trofeul la Deva. Sergiu Gavrilă, unul dintre cei mai importanți oameni ai grupării hunedorene, e convins că CSM Deva își poate atinge obiectivul propus. „Nu sunt multe de spus! Cupa României este un trofeu pe care trebuie să-l câștigăm, indiferent de situație. Vrem să ne apăram trofeul, dar știm că nu va fi ușor. Nu vreau să mă gândesc încă la ce va fi miercuri, în ziua finalei, știu doar că astăzi este prima finală și că suntem foarte bine pregătiți să dăm totul pentru un loc în cea de-a doua finală. Le mulțumim suporterilor noștri că ne sunt alături mereu. Îi așteptăm și astăzi la Timișoara, unde pentru ei vom face tot posibilul ca trofeul să ajungă acolo unde îi este locul, la Deva”, a spus Sergiu Gavrilă.

Internaționalii sârbi Miloš Simić și Denis Ramić sunt la fel de optimiști înaintea startului Final Four-ului de la Timișoara și promit să facă totul pentru ca trofeul să revină la Deva.

Miloš Simić: „Trebuie să abordăm această primă partidă ca și cum ar fi adevărata finală a Cupei României. Planul nostru este așadar acela de a intra pe teren cât mai concentrați, iar la marea finală ne vom gândi abia la sfârșitul acestui prim meci”

Denis Ramić: „Ne așteaptă un turneu greu și solicitant. Este genul de competiție în care, cel puțin pentru mine, nu există o favorită. Se joacă un singur meci împotriva unui adversar și orice e posibil! Suntem într-o formă excelentă, ceea ce mă face foarte fericit și optimist. Trebuie să intrăm încă din primul minut al Final Four-ului cu multă încredere în noi, cu multă motivație. Sperăm și așteptăm un rezultat pozitiv”

  • ACS Mausoleul Mărășești – CSF CFR 1933 Timișoara

În cea de-a doua semifinală, de la ora 18:00, față în față se vor afla echipele Mausoleul Mărășești și CFR Timișoara. Gruparea vrânceană a ajuns în Final Four-ul competiției după ce a trecut de CFF Clujana Cluj (5-0) și CSM Târgu Mures (5-1). Pentru Mausoleul Mărășești, sezonul 2023-2024 este unul de vis, cel mai bun din istoria sa. Nou-promovată, Mausoleul Mărășești a lăsat o impresie foarte bună în Liga 1 Futsal Fortuna – echipa se află pe locul secund în play-out și a intrat în careul de ași al Cupei României.

Romeo Drăgan: „Ne vom juca mica noastră șansă”

Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

Vrâncenii au ajuns ieri în Banat fără doi jucători importanți, dar cu bagajele pline de optimism. Ovidiu Aramă și Ștefan Lupu vor lipsi de la Final Four din motive personale. Ștefan Lupu a fost duminică unul dintre cei mai importanți oameni ai grupării vrâncene în meciul de pe teren propriu cu Șoimii Șimand, repetiția generală de dinaintea deplasaării la Timișoara. „Sunt doi jucători importanți, mai ales Lupu, care e într-o formă bună, dar vom încerca să ne descurcăm și fără ei”.

„Mergem încrezători și promitem că ne vom juca mica noastră șansă, cât de mică e ea o jucăm până la capăt! Sperăm să facem un meci bun și să facem, de asemenea, o bună propagandă futsalului”, a spus Romeo Drăgan, managerul echipei Mausoleul Mărășești.

Ovidiu Tudose: „Vom juca finala! Veți vedea”

Vrâncenii au în componență câțiva jucători cu mare experiență, printre aceștia Ovidiu Tudose, Cosmin Petică și Octavian Cireș, foști jucători ai echipei United Galați.

Ovidu Tudose, aflat într-o formă foarte bună, este mai mult decât optimist și anunță marea surpriză a Final Four-ului de la Timișoara! „Plecăm cu șansa a doua, asta e clar, având în vedere că CFR Timișoara e gazdă și că este peste noi din punct de vedere numeric. Vom da totul pe teren și, cu siguranță, nu ne vom face de rușine. Am încredere în băieți. Avem câțiva oameni cu mare experiență și mă gândesc la Cireș, la Petică. Cred că vom face surpriza, vom juca finala! Veți vedea”, a spus Ovidiu Tudose.

Octavian Cireș: „Ne așteaptă un meci extrem de greu, știm acest amănunt, dar nimic nu e imposibil. Mergem să ne jucăm șansa. Chiar dacă am avut un traseu accesibil, am muncit să ajungem până aici și vrem să ne bucurăm de aceste momente unice”

Cosmin Petică: „Repet și eu ce spune toată lumea și anume că pornim cu șansa a doua în fața celor de la CFR Timișoara. Nu putem promite decât că vom da cu toții tot ce avem mai bun în noi pentru a produce surpriza. Vrem să ne bucurăm de futsal și să oferim un spectacol frumos spectatorilor și telespectatorilor”

Mihnea Toader: „Îmi va fi mult mai greu în tribună”

Gazde ale Final Four-ului Cupei României, timișorenii vor să profite de acest statut și să cucerească Cupa României. Optimismul bănățenilor este unul justificat având în vedere parcursul din acest sezon. CFR Timișoara este pe locul secund în clasamentul Ligii 1 Futsal Fortuna, acolo unde țintește de asemenea marea finală.

Robert Lupu, antrenorul-jucător al echipei CFR Timișoara, nu va putea conta în semifinala de astăzi pe serviciile unuia dintre cei mai buni jucători ai săi, internaționalul Mihnea Toader.

Acesta speră să reziste astăzi ca spectator, iar mâine să lupte cu trofeul pe masă pentru Timișoara.

Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

„Știm că ne așteaptă un Final Four foarte greu. Ne dorim să câștigăm Cupa României, pentru că avem șansa nostră. Am avut timp să ne pregătim pentru acest obiectiv, avem un moral foarte bun, suntem un grup unit și sunt sigur că fiecare dintre noi va da totul pentru ca trofeul să rămână la Timișoara. Din păcate, nu îmi voi putea ajuta echipa în primul meci pentru că sunt suspendat. Îmi va fi mult mai greu în tribună, știu și asta! Am încredere în colegii mei că vor câștiga, iar miercuri vreau să revin și să-i ajut cu tot ce pot pentru a cuceri Cupa României”.

Cupa României – Final Four

Sala Sporturilor „Constanti Jude” – Timișoara, în direct la Digi Sport 3 și FRF.tv.

Ora 15:30

  • Sepsi SIC Sfântu Gheorghe – CFR Timișoara

Arbitri: Pentek Laurențiu (Oradea), Benedek Andras (Odorheiu Secuiesc); Hanceariuc Bogdan (Iași)

Delegat de joc: Șerban Raluca Elena (București)

Observator arbitri: Sorescu Bogdan (Pitești)

Ora 18:00

  • Mausoleul Mărășești – CFR Timișoara

Arbitri: Balint Attila (Odorheiu Secuiesc), Luca Ovidiu (Piatra Neamț); Deaconu Laurențiu (Berceni)

Delegat de joc: Șerban Raluca Elena (București)

Observator arbitri: Gall Gyozo (Odorheiu Secuiesc)

Articol de Adi Dobre