Echipa feminină de fotbal a clubului Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, înființată în urmă cu patru ani, se pregătește să se despartă de al treilea eșalon valoric al fotbalului românesc. După un parcurs aproape perfect, cu trei etape înainte de finalul sezonului, Sepsi OSK este deja promovată în Liga 2 Feminin!

Fetele de la Sepsi OSK au încheiat prima parte a stagiunii pe locul 1 în Seria a 3-a a Ligii 3 Feminin, cu un bilanț dătător de speranțe: șapte victorii, o singură înfrângere, un golaveraj de 57-5 și un avans de trei puncte față de a doua clasată, ACS Colțea 1920 Braşov!
Singura înfrângere a fost înregistrată în etapa a 6-a (22 octombrie) pe terenul celor de la Colțea Brașov, scor 1-3.

Șapte din șapte în Turul Suplimentar!

A urmat Turul Suplimentar, iar avansul ardelencelor a crescut. La fel și jocul echipei. După șapte runde din Turul Suplimentar și cu trei etape înainte de finalul sezonului, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe are punctaj maxim! Echipa din Covasna are acum 14 puncte față de ACS Colțea 1920 Brașov și se apropie de o sută de goluri marcate într-o Serie a 3-a din care mai fac parte AFC Botoșani, ACS KSE Târgu Secuiesc și ACS Vasas Femina FC 2 Odorheiu Secuiesc.
Succesul echipei feminine de fotbal Sepsi OSK Sfântu Gheorghe nu e întâmplător și nu a venit peste noapte. Este rodul muncii colective, a seriozității, a răbdării și a respectării tuturor programelor pe care clubul covăsnean le are.

„Avem grupe de U9 în mediul rural”

Avem în acest moment 80 de jucătoare legitimate împărțite pe patru categorii: U11, U13, U15 – elită și echipa mare, deja promovată în liga secundă. De aceste fete se ocupă cinci antrenori și două antrenoare. Pe lângă fetele legitimate, avem pe toată raza județului multe alte puncte de lucru, unde oamenii noștri merg și pregătesc fetele care vor să joace fotbal. Avem grupe de U9 în mediul rural, unde tehnicienii noștri merg și pregătesc fetele. Pentru că punem mare accent pe popularizarea fotbalului, pe oferirea de șanse fetelor doritoare de a practica fotbalul, clubul le asigură transport sportivelor din afara orașului”, a ținut să precizeze Veres János, managerul Academiei Clubului Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Carina, Miruna și Antonia – fete de loturi naționale

Dintre fetele descoperite și crescute de Academia Sepsi OSK, două dintre ele sunt deja componente ale naționalei României U15, iar una joacă pentru reprezentativa U19. „Carina Suciu și Miruna Boghici sunt componente ale naționalei U15, în timp ce Antonia Vasile joacă la U19. Sunt fete foarte talentate și ambițioase. Încercăm să sprijinim și să încurajăm fetele care vor să joace fotbal. Sunt tot mai multe fete interesate și e păcat să nu le ajutăm. Nu am avut niciun caz în care părinții să pună bețe în roate copiilor. Cu toții cooperează spre binele fetelor, care la noi se bucură de toate condițiile, de toată atenția, cresc și se dezvoltă într-un mediu sănătos în care nimeni nu face diferența între ele și băieți”, a spus Edith Kiss, ofițerul de presă al Clubului Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

„Ce va fi sezonul viitor?!”

Politica pașilor mărunți adoptată de cei care se ocupă de destinele jucătoarelor de la Sepsi OSK a dat până acum rezultate extraordinare, iar viitorul sună bine. „Anul trecut am primit invitația de a evolua în Liga a 2-a. Era un loc liber. Am refuzat, am considerat că nu suntem pregătiți și, mai mult, am dorit să ne câștigăm pe teren dreptul de a evolua în eșalonul secund. Ce va fi sezonul viitor?! Vom vedea. Sperăm ca în doi ani să promovăm în SuperLigă. Știm că nu va fi ușor, știm că e mult de muncă, e nevoie de aceeași ambiție de care am dat dovadă până acum. Vrem să realizăm acest obiectiv cu fetele crescute de noi. Carina Suciu și Miruna Boghici, componente ale naționalei României U15, se pregătesc deja alături de băieți! Și așa vom proceda cu cele mai bune jucătoare. Le ajută enorm”, a mai spus Veres János, managerul Academiei Clubului Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

„Sportul, alături de școală, crează caractere””

Aproape 3.000 de copii din municipiul Sfântu Gheorghe participă la un program susținut de Primăriei orașului, prin care aceștia participă la ore de sport la „Sepsi Aréna”, program posibil unic în România. „Copii de la grădiniță și până la clasa a patra vin săptămânal la arena noastră, acolo unde fac sport alături de antrenori de la toate secțiile clubului, baschet, hochei, atletism, fotbal. E o metodă de selecție până la urmă, un prilej de a descoperi talente.”, spune Veres János.
Rezultatele echipei de seniori a clubului Sepsi OSK, trei finale de Cupa României jucate – dintre care două câștigate, două Supercupe ale României, precum și prezența în play-off-ul Superligii în doar 13 de activitate sunt atâtea dovezi că la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe lucrurile sunt așezate conștiincios, profesionist, cu suflet.
Mă uit cu mare drag la aceste fete care vin să joace fotbal la noi! Și mă refer la fetele de la toate grupele. Sunt foarte entuziasmate! Avem talente, dar trebuiesc descoperite și apoi avut grijă de ele. Sportul, alături de școală – care pentru noi e foarte importantă, crează caractere”, a mai precizat Edith Kiss.
Lot Sepsi OSK:
1. Vasile Antonia-Maria
2. Dani Alexa
3. Dudaş Emanuela-Mihaela
4. Dénes Dóra
5. Márton Boglárka
6. Incze Violetta
7. Bobeva Alexandra
8. Beder Kincső Iringó
9. Kovács Boglárka
10. Hajnal Helga
11. Csüdör Vivien
12. Ardelean Rebeka-Kriszta
13. Benedek Zsanett
14. Tóth Barbara-Krisztina
15. Mikola Klementina-Boglárka
16. Hriscă Anita Maria
17. Bálint Maya-Gabriela
18. Suciu Carina Ştefania
19. Boghici Miruna-Raluca
Antrenori:
Gherghe Vasile – antrenor principal
Györkovács Kriszta – antrenor secund
Bedőházi Géza – antrenor secund
Kisgyörgy Zsolt – antrenor de portari
Tasnádi Tekla – kinetoterapeut
Articol de Adi Dobre