Echipa feminină Vasas Odorheiu Secuiesc reprezintă deja un nume respectat în lumea fotbalului românesc. Trupa harghiteană a fost în ultimii ani o pată de culoare în peisajul Ligii I.

În urmă cu doi ani, Vasas reușea să cucerească, în premieră, Cupa României, după o finală cu Fortuna Becicherecu Mic. Aceasta reprezintă cea mai importantă performanță din istoria clubului.

În fiecare an, Vasas Odorheiu Secuiesc dă fotbalului românesc jucătoare de perspectivă. Echipele de junioare, principalele furnizoare, au cucerit în mai multe rânduri titluri naționale la diferite categorii de vârstă.

În primul joc al sezonului, Vasas Femina întâlnește nou-promovata Ladies Târgu Mureș! Partida va putea fi urmărită în direct pe FRF TV și Liga Feminină duminică, 29 august, de la ora 17:00!

Ana Maria Vlădulescu și Erika Geréd au plecat în Ungaria

Fetele de la Vasas Odorheiu Secuiesc sunt gata de startul în noul sezon al Ligii I, un sezon care va demara chiar în acest week-end. „Avem, cred, cea mai tânără echipă din istoria clubului! Tocmai din acest motiv principalul obiectiv va fi evitarea retrogradării. Nucleul echipei este constituit din fete care au câștigat mai multe titluri naționale. Le lipsește însă experiența. Din acest motiv, pentru prima oară, nu cred că vom putea lupta pe două fronturi, Liga I și Cupa României. Campionatul va avea, firește, prioritate, dar asta nu înseamnă că ne vom da la o parte în Cupa României. Trebuie să avem grijă și de echipa a doua a clubului nostru, care evoluează în eșalonul secund. Trebuie să ne adaptăm asta e clar”, a ținuit să precizeze László Béla, președintele echipei Vasas Femina Odorheiu Secuiesc.

În această vară, Vasas a pierdut trei jucătoare de bază. „Kinga Barabási și-a încheiat contractul cu Vasas. Nu l-a prelungit pentru că a dorit să fie aproape de casă, alegând astfel Ladies Târgu Mureș. Ana Maria Vlădulescu a plecat la Haladás-Viktoria FC, în Ungaria, iar Erika Geréd a semnat cu Diósgyőri VTK, tot în Ungaria. Ana Maria și Erika sunt jucătoare de echipă națională, două fete foarte valoroase. Nu le-am putut ține. Au plecat la mai bine, cum se spune. În Ungaria salariile sunt foarte bune. Din cauza aceasta vom pierde în continuare jucătoare. Nu le putem ține la noi, pe bani puțini”, a spus László Béla.


Ana Vlădulescu și Erika Gered în cadrul unui antrenament al naționalei feminine

Duel între tată și fiică!

Vasas a început pregătirea pentru noul sezon în urmă cu mai bine de o lună. După o perioadă petrecută la Odorheiu Secuiesc, fetele de la Vasas au plecat în Ungaria pentru un turneu de pregătire și meciuri de verificare. Într-una dintre partide, Vasas Odorheiu Secuiesc a dat piept cu Soroksár SC, nou-promovată în prima ligă din Ungaria, echipă pregătită de Fanny Vágó, fiica lui Attila Vágó, antrenorul echipei Vasas Femina Odorheiu Secuiesc! „A fost un moment extraordinar, inedit! S-a jucat cu ambiții foarte mari”, a spus László Béla. Câștig de cauză a avut Fanny Vágó, care și-a învins tatăl!

Sosit la Vasas în ianuarie 2020, Attila Vágó va continua la Odorheiu Secuiesc. „Am început împreună un proiect și mergem mai departe împreună. Fetele au ce învăța de la un antrenor cu experiența lui Attila Vágó. În plus, e o ambiție a noastră de a reuși respectând aceleași principii. Și încă ceva! Nu îmi aduc aminte când Vasas a avut jucătoare doar din județ! Nu îmi amintesc. Am impresia că e pentru prima oară și cred că e o performanță remarcabilă”, a mai punctat László Béla, președintele echipei Vasas Femina Odorheiu Secuiesc.

ARTICOL DE ADI DOBRE