Foto: Heniu Prundu Bârgăului

Liga 1 Feminin programează duminică, 22 noiembrie, partida dintre Heniu Prundu Bârgăului și Universitatea Alexandria, meci-restanță din etapa 8.

Formația pregătită de tandemul Călin Svoboda – Gicu Ruscău-junior e obligată să învingă, un succes în fața echipei din Alexandria permițându-i grupării bistrițene să urce pe locul patru în clasamentul Ligii I.

Atât fetele de la Heniu, cât și cele de la Universitatea Alexandria vin după succese reconfortante. Heniu a câștigat la mijlocul acestei săptămâni pe terenul nou-promovatei Carmen București, scor 6-0, în timp ce Universitatea s-a impus pe teren propriu, scor 7-3, în fața echipei Banat Girls.

Pentru gruparea din Alexandria, meciul de la Prundu Bârgăului poate reprezenta o ultimă șansă pentru a mai spera la un loc de play-off.

„Heniu e o echipă puternică. Venim după un meci bun în fața celor de la Banat Girls, o victorie pe care o așteptam de câteva etape, un rezultat care ne ridică moralul. În opinia mea, am fost dezavantajate de această reprogramare, deoarece la acel moment lotul era complet, însă asta a fost decizia și trebuie să o acceptăm. În continuare avem probleme mari de lot, chiar mai mari decât în etapa trecută, însă mergem la Prundu Bârgăului să ne jucăm șansa, să dăm ce avem mai bun pentru a demonstra că suntem o echipă competitivă”, a spus Oana Dumitrache, una dintre jucătoarele de bază ale echipei Universitatea Alexandria.

Claudia Pană, coechipiera Oanei, a vorbit și ea despre meciul de duminică de la Prundu Bârgăului: „Heniu este o echipă cu care am disputat destule meciuri, astfel încât știm ce ne așteaptă. Ultima dată, Universitatea Alexandria s-a impus, însă de atunci s-au schimbat multe. Întâlnim un adversar puternic cu jucătoare care au experiență. Suntem conștiente că ne așteaptă un meci greu, însă noi ne dorim să facem un meci cât mai bun și să respectăm ceea ce este de făcut. Din păcate nu avem toate jucătoarele la dispoziție din cauza accidentărilor, dar fetele vor lupta, iar noi, cele care nu o să fim fizic alături de ele, vom fi cu sufletul. În momentul de față noi nu avem nimic de pierdut și vrem să profităm de șansa noastră”.

Jucătoarele de la Heniu Prundu Bârgăului nu sunt dispuse să facă vreo concesie în meciul de duminică. Ana Palaghia spune: „Am încredere că vom reuși să facem un meci bun și că vom încheia cu victorie acest an pentru a ne putea îndeplini obiectivul, acela de a intra în play-off. Suntem conștiente că nu va fi un meci ușor. Vom da totul pe teren, vom juca cu sufletul și ne vom bucura de tot ceea ce ne oferă fotbalul. Vrem să arătăm unde ne este locul în Liga 1! Hai cu cele 3 puncte! Forța Heniu!”

Alexandra Hornea e de părere că „Heniu e pe un trend bun, evoluțiile noastre din ultima perioadă au demonstrat asta. Rămânem concentrate pentru meciul de duminică, pe care ni-l dorim unul frumos, fără accidentări, cu faze spectaculoase și, evident, cu o victorie și trei puncte în clasament. Vom da totul pentru această victorie”.

Liga 2 Feminin:

În acest week-end sunt programate meciurile etapei 3 în Seria 1 și Seria 2.

Programul meciurilor:

Seria 1

duminică, 22 noiembrire, ora 11:00

Vasas Femina 2 Odorheiu Secuiesc – CSȘ Târgoviște
Vulpițele Galbene Roman – CSȘ Nicu Gane Fălticeni

Seria 2

duminică, 22 noiembrie

ora 11:00

Ladies Târgu Mureș – Atletic Drobeta

ora 14:00

AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – Olimpic Star Cluj

 

Articol de Adi Dobre