Tricolorele U19 pregătite de Ion Marin joacă azi primul meci la Turul de Elită pentru EURO, împotriva Spaniei, în direct la FRF TV.

Naționala pregătită de Ion Marin s-a calificat la Turul de Elită pentru EURO după ce a încheiat pe primul loc grupa preliminară disputată toamna trecută! Tricolorele au învins atunci Georgia (2-1), Malta (5-2) și Israel (1-0).

Acum, tricolorele fac parte din Grupa A6, alături de SpaniaȚările de Jos și Portugalia. Turneul se desfășoară în Portugalia, conform următorului program:

6 aprilie, ora 18:00: Spania – ROMÂNIA; Portugalia – Țările de Jos
9 aprilie, ora 18:00: Spania – Portugalia, Țările de Jos – ROMÂNIA
12 aprilie, ora 18:00: ROMÂNIA – Portugalia, Țările de Jos – Spania

Locul 1 din grupă se califică la turneul final care va fi găzduit de Cehia în perioada 26 iunie – 9 iunie 2022. Ultimul loc din grupă va merge în Liga B a calificărilor pentru următorul EURO.

Cu cine ne luptăm pentru EURO

SPANIA, adversara noastră de azi, este cotată drept cea mai bună reprezentativă U19 din Europa la acest moment. A avut, la începutul preliminariilor, cel mai mare coeficient UEFA dintre toate țările europene (locul 1, față de România, locul 35).

Și a câștigat grupa preliminară cu 3 victorii din 3, în fața Cehiei (3-1), Slovaciei (3-0) și, interesant, în fața Portugaliei (4-0), tocmai rivala din această grupă pentru Elită! Care și atunci a fost gazda grupei, ca și acum!

  • Spania este o forță a fotbalului feminin continental și, mai ales, la această categorie de vârstă. E suficient de amintit faptul că Spania U19 este de 3 ori campioană europeană (2004, 2017, 2018), la ultima ediție s-a clasat pe locul trei iar în edițiile 2012, 2014, 2015 și 2016 a disputat, fără succes, finala!

ȚĂRILE DE JOS reprezintă locul 4 în Europa la acest moment pentru categoria de vârstă U19 și s-a calificat la Elită după o grupă preliminară pe care a găzduit-o și în care a învins Ucraina (4-1) și Scoția (3-0), pierzând în fața Austriei (0-1).

PORTUGALIA, gazda grupei noastre de Elită, este locul 20 european la zi, ajungând în această fază a competiției după 0-4 cu Spania, 1-2 cu Cehia și 4-2 cu Slovacia, unica victorie fiind suficientă pentru calificarea de pe locul 3 în grupa ale cărei partide le-a organizat pe teren propriu.

Lotul României U19 pentru Turul de Elită

Portari: Sara Câmpean (Politehnica Timișoara), Andreea Pencea (CSM Alexandria)

Fundași: Noemi Vincze (U Olimpia Cluj), Anda Jivan (Politehnica Timișoara), Edvina Ciontoș (Heniu Prundu Bârgăului), Antonia Bratu (Sassuolo Calcio), Simona Sigheartău (U Olimpia Cluj), Florentina Iancu (U Olimpia Cluj), Cristina Botojel (U Olimpia Cluj)

Mijlocași: Daiana Onet (U Olimpia Cluj), Sonia Bumbar (U Olimpia Cluj), Gyorgyi Toth (Vasas Odorheiu Secuiesc), Ioana Bălăceanu (U Olimpia Cluj), Roxana Mirea (U Olimpia Cluj), Andreea Pînzariu (U Olimpia Cluj), Clara Roșu (Politehnica Timișoara)

Atacanți: Daniela Preda (U Olimpia Cluj), Rita Mitri (Vasas Odorheiu Secuiesc), Adina Borodi (U Olimpia Cluj), Elena Frîncu (Fairplay București)