Foto: UEFA.com

Tragerea la sorți care a decis grupele din care vor face parte reprezentativele tricolore a avut loc marți, 31 mai, la Nyon, iar meciurile din fiecare grupă vor avea loc în perioada august-noiembrie 2022.

La finalul Tururilor de Elită disputate în această primăvară, ambele reprezentative au retrogradat în Liga B corespunzătoare fiecărei categorii de vârstă. În prima rundă de calificare, tricolorele vor lupta pentru promovarea în Liga A și asigurarea prezenței la Turul de Elită din runda 2, la care se califică ocupantele primei poziții din fiecare grupă și echipa de pe locul 2 cu cele mai bune rezultate.

 UNDER 17 

Pentru meciurile de calificare din această toamnă, România a fost repartizată în Grupa B6, alături de Lituania și Kazahstan. Programul meciurilor urmează să fie comunicat în zilele următoare.

 UNDER 19 

Tricolorele U19 vor face parte din Grupa B2 și vor întâlni Letonia, Albania și Armenia. Meciurile se vor juca în Albania, în perioada 5-11 octombrie. Programul partidelor urmează să fie comunicat în zilele următoare.

Formatul competițional

  • Runda 1

Liga A include 28 de echipe care vor fi împărțite în șapte grupe. Pentru fiecare grupă se vor juca mini-turnee, în urma cărora echipele clasate pe ultimul loc în fiecare grupă vor fi retrogradate în Liga B pentru Runda 2.

Echipele aflate în Liga B vor fi împărțite în șase grupe și vor juca pentru promovarea în Grupa A. (La categoria U19, în Liga B sunt trei grupe de câte patru echipe și patru grupe de câte 3.) Cele șase câștigătoare de grupă și echipa clasată pe locul al doilea cu cele mai bune rezultate vor promova în Liga A.

  • Runda 2

Pentru echipele din Liga A, această etapă este echivalentul Turului de Elită, unde câștigătoarele grupelor și cel mai bun loc doi se califică la turneul final.

După disputarea acestei etape, câștigătoarele mini-turneelor din Liga B vor promova în prima ligă, iar ultimele clasate din Liga A vor retrograda.