Foto: UEFA.com

Pe 7 decembrie, naționalele feminine Under 17 și Under 19, care au promovat în această toamnă în Liga A, și-au aflat adversarele din grupele de calificare pentru Campionatele Europene.

La fiecare categorie de vârstă, fiecare grupă de calificare va disputa un mini-turneu în urma căruia vor fi decise atât formațiile calificate la turneele finale, cât și reprezentativele care vor retrograda și vor porni următoarea campanie de calificare în Liga B.

UNDER 17 

Junioarele pregătite de Andra Vela s-au impus în primul joc din cadrul turneului de calificare, 2-0 contra Lituaniei și au pierdut la limită al doilea joc, 2-1, cu Kazahstan, însă au mers mai departe datorită golaverajului superior în fața adversarelor din grupă.

În cea de-a doua rundă de calificare, România va face parte din Grupa A1, alături de Cehia, Polonia și Estonia. De asemenea, tricolorele vor fi gazde în meciurile de calificare, a căror dată de disputare urmează să fie stabilită.

Turneul final al Campionatului European WU17 va fi găzduit de Estonia, în perioada 14-26 mai 2023. Alături de țara gazdă, vor merge la turneul final câștigătoarele celor 7 grupe din runda 2, unde sunt calificate și tricolorele mici.

UNDER 19 

Tricolorele U19 au avut un parcurs perfect în prima rundă de calificare, cu victorii pe linie și niciun gol primit! Naționala antrenată de Massimo Pedrazzini a revenit astfel în Liga A, după ce retrogradase la finalul preliminariilor precedente. Într-un turneu desfășurat în Albania, România a încheiat pe prima poziție grupa din Liga B, cu 9 puncte, după ce a câștigat toate partidele jucate, fără să primească vreun gol: 8-0 cu Armenia, 2-0 cu Albania și 1-0 cu Letonia.

Pentru un loc la Campionatul European, tricolorele vor întâlni Franța, Portugalia și Ungaria, în Grupa A3, care se va juca în perioada 5-11 aprilie 2023 în Portugalia.

În urma acestei runde, se vor stabili cele șapte echipe care se vor alătura țării gazdă, Belgia, la Campionatul European WU19, programat în perioada 18-30 iulie 2023.