Noul sezon din Liga 1 Feminin a debutat zilele trecute, iar după finalul plin de suspans al stagiunii precedente, toate echipele privesc nerăbdătoare spre ceea ce ar putea oferi anul 2022/2023 în fotbalul feminin.

Una dintre jucătoarele care s-a remarcat anul trecut, atât prin prestațiile sale de la echipa de club, cât și de la echipa națională, este ”aripa” stângă a clubului FC Universitatea Cluj: Ioana Bălăceanu. Jucătoarea este componentă a echipei FC Universitea Cluj de mai bine de 4 ani, alături de care a crescut, s-a dezvoltat și a cunoscut performanța. Ioana ne-a povestit, în cadrul unui interviu, cum a decurs sezonul trecut și care sunt obiectivele pentru următoarea perioadă.

Dacă ar fi să faci o analiză a sezonului trecut, care ar fi top 3 lucruri pe care le-ai evidenția?
Concurența, dorința de a fi în vârful clasamentului și dezvoltarea fotbalului feminin.

Ești mulțumită de felul în care ai evoluat în cadrul competițiilor?
Da, pot spune că sunt mulțumită de evoluția mea în sezonul precedent, însă niciodată nu este suficient atunci când ai setate standarde înalte.

Ne poți povesti care a fost cel mai important/emotionant moment pe care l-ai trăit sezonul precedent?
Îmi este greu să le diferențiez, așa că le voi pune pe ambele pe primul loc, deoarece atât câștigarea campionatului, cât și a Cupei României au venit în urma unui sezon în care am muncit foarte mult și am luptat până la final. A fost un sezon competitiv, iar asta ne-a motivat și mai mult să ne dorim să câștigăm ambele trofee puse în joc.

– Ce obiective ai pentru noul sezon, atât pe plan personal, cât și cu echipa?
Pe plan personal îmi doresc să fiu sănătoasă, să pot să continui să muncesc la fel de mult, și să mă dezvolt atât din punct de vedere fizic, cât și mental. Cu echipa îmi doresc să aducem acasă toate trofeele puse în joc în acest sezon.

– Ce crezi că îți lipsește în acest moment și ai putea să îmbunătățești?
Nu lucrez la ceva anume, însă îmi evaluez constant evoluțiile și îmi doresc să fiu la un nivel ridicat la toate capitolele.

– Cum te-ai caracteriza ca jucatoare?
Mă consider o fire ambitioasă, muncitoare și focusată pe ceea ce fac.

– Cum ți se pare că a evoluat fotbalul feminin în România în ultimii ani, ținând cont de impactul major pe care l-a avut la nivel internațional?
Din punctul meu de vedere, calitatea fotbalul din România a crescut foarte mult în ultimii ani, însă din păcate, doar la nivel cantitativ. Din punct de vedere calitativ, suntem încă departe de cerințele actuale internaționale. Poate cu o implicare mai mare din partea tuturor celor implicați în fenomen, lucrurile ar sta diferit.

– În momentul în care te-ai decis să urmezi o cariera în fotbal, care a fost cel mai înalt obiectiv pe care ți l-ai setat?
Atunci când am făcut primii pași în fotbal, nu m-am gândit niciun moment că o să continui pe acest drum, însă cu timpul am realizat că vreau mai mult, că dincolo de pasiunea pentru acest sport, imi doresc să pot evolua la cel mai înalt nivel.

– Cine te-a susținut cel mai mult pe acest drum?
Cu siguranță părinții mei m-au susținut necondiționat, încă din primul moment în care m-am decis să aleg acest drum, dar și prietenii mei mi-au fost alături în această provocare.

– Dacă ar fi să te întâlnești cu fata care erai acum 10 ani, ce mesaj ți-ai transmite?
As sfătui-o să nu renunțe niciodată la visele ei și să-și urmeze drumul pe care și l-a propus, pentru că nu va regreta nicio secundă.