© FOTO: Ciprian Petcut/SPORT PICTURES

U Olimpia Cluj a câștigat Cupa României pentru a șaptea oară în istorie, după o victorie la limită, scor 1-0, în finala cu Heniu Prundu Bârgăului de pe stadionul Francisc von Neuman din Arad!

Unicul gol al finalei a fost înscris de Mihaela Ciolacu, din penalty, în minutul 114.

Cristina Botojel (U Olimpia Cluj) a fost desemnată cea mai bună jucătoare a finalei Cupei României, ediția 2020-2021!

În urma acestui succes, U Olimpia Cluj bifează eventul în acest sezon, unul în care și-a trecut în palmares al zecelea titlu consecutiv de campioană a României.

Trofeul a fost înmânat câștigătoarelor de către Felix Grigore, managerul departamentului de competiții al FRF. Medaliile au fost oferite celor două finaliste de către Daniel Petcu, manager dezvoltare fotbalistică, și Emma Bârsan, manager fotbal feminin.

Selecționerul naționalei feminine, Cristi Dulca, i-a înmânat Cristinei Botojel trofeul pentru cea mai bună jucătoare a finalei!

Principalele momente ale finalei Cupei României, ediția 2020-2021:

Final de meci! U Olimpia Cluj cucerește Cupa României pentru a șaptea oară în istorie!

114′ Goool U Olimpia Cluj! Mihaela Ciolacu șutează puternic de la punctul cu var și o învinge pe Szidonia Salamon! Heniu Prundu Bârgăului – U Olimpia Cluj 0-1

112′ Penalty pentru U Olimpia Cluj! Ana Maria Terteleac dictează lovitură de la 11 metri după un duel în careu între Diana Grecu și Carmen Marcu!

96′ Ana Maria Terteleac fluieră startul celei de-a doua reprize de prelungiri!

S-a încheiat prima repriză de prelungiri! Tabela rămâne în continuare neschimbată!

95′ Cristina Cerescu șutează puternic de la distanță, dar Heniu este salvată din nou de parada Szidoniei Salamon!

93′ Șutul Carolinei Țabur de la marginea careului de 16 metri este reținut de Szidonia Salamon!

91′ A început prima repriză de prelungiri!

Heniu Prundu Bârgăului și U Olimpia Cluj rămân la egalitate după 90 de minute de joc, scor 0-0. Urmează două reprize de prelungiri!

90+2′ Ioana Bortan pasează perfect pentru Mihaela Ciolacu, dar Szidonia Salamon este într-o zi de grație și își mai salvează echipa încă o dată!

90′ Finala Cupei României este prelungită cu patru minute!

83′ Heniu Prundu Bârgăului rămâne în inferioritate numerică! Andreea Laiu vede al doilea cartonaș galben și este eliminată!

80′ Încă o șansă pentru Heniu de a deschide scorul! Andreea Laiu o servește perfect pe Paula Mădălina Boroș, însă golgheterul bistrițencelor trage pe lângă poartă dintr-o poziție ideală!

69′ Ocazie pentru Heniu Prundu Bârgăului! Șutul Danielei Mateș de la 14 metri trece puțin pe lângă bara din stânga porții apărate de Erin Seppi.

68′ Încă o ocazie pentru clujence! Szidonia Salamon iese neinspirat, Mihaela Ciolacu trimite mingea în fața porții, dar goalkeeperul Heniului revine și reține balonul!

63′ Ocazie uriașă pentru U Olimpia Cluj! Apărarea bistrițencelor este prinsă pe picior greșit, Carolina Țabur scapă spre poartă, dar șutează pe direcția Szidoniei Salamon! Portarul Heniului se resimte după lovitura primită în față, însă poate continua partida!

46′ A început repriza secundă!

Pauză pe stadionul “Francisc von Neuman” din Arad! Heniu Prundu Bârgăului vs “U” Olimpia Cluj 0-0

Atmosfera din tribune este una demnă de o finală! Suporterii celor două echipe își încurajează favoritele! Cei mai zgomotoși sunt fanii bistrițencelor!

30′ Heniu Prundu Bârgăului a fost din nou foarte aproape de gol! Andreea Laiu a trimis cu capul din câțiva metri, dar intervenția portarului Erin Seppi a făcut ca tabela să rămână neschimbată!

16′ În urma unei lovituri libere, balonul ajunge la Mihaela Ciolacu, aceasta trimite în forță din apropierea porții, însă Szidonia Salamon intervine salvator.

8′ Prima mare ocazie a meciului le aparține bistrițencelor! Paula Mădălina Boroș a executat o lovitură de colț de pe partea dreaptă, mingea a ajuns la Andreea Corduneanu, care a trimis însă direct în brațele portarului Erin Seppi.

Ana Maria Terteleac a fluierat începutul partidei dintre Heniu Prundu Bârgăului și Universitatea Olimpia Cluj!

Ca întotdeauna, momentul intonării imnului României a fost unul special!

Vremea este excelentă la Arad! Trofeul este pregătit! Așteptăm fluierul de start al meciului!

Doar 75 de minute de mai despart de startul finalei Cupei României feminin! Iată echipele pe care le vor trimite în teren antrenorii Călin Svoboda și Iulian Szekely!

Partida va fi condusă la centru de Ana Maria Terteleac. Petruța Iugulescu și Mihaela Țepușă sunt arbitrii asistenți, iar arbitru de rezervă este Claudia Adina Popa. Observator a fost desemnată Fevronia Ion.

Finala ediției 2020-2021 a Cupei României le aduce față în față pe echipele care au încheiat sezonul Ligii 1 Feminin pe primele două locuri. U Olimpia Cluj a cucerit titlul de campioană pentru a zecea oară consecutiv, în timp ce Heniu Prundu Bârgăului este vicecampioana României pentru prima dată în istorie.

Pentru Heniu Prundu Bârgăului este a doua prezență în finala Cupei României. Bistrițencele au mai ajuns în ultimul act al competiției în 2018, dar au fost învinse de CSȘ Târgoviște, scor 3-0.

De partea cealaltă, „U” Olimpia Cluj țintește eventul, pe care l-a reușit ultima oară în 2017. Olimpia, cea mai titrată echipă din istoria fotbalului feminin din România, mai are în palmares șase Cupe cucerite, în 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 și 2017.

U Olimpia Cluj, învingătoare în toate meciurile cu Heniu din acest sezon

Heniu Prundu Bârgăului și U Olimpia Cluj s-au întâlnit de trei ori în acest sezon, de fiecare dată având câștig de cauză formația clujeană. După 1-0, pe teren propriu, în sezonul regular (etapa a XI-a, 11 noiembrie), clujencele s-au descătușat câștigând în play-off de fiecare dată la scor, 10-1, acasă (etapa a II-a, 21 martie), și 6-1 la Prundu Bârgăului (etapa a VII-a, 16 mai).

Heniu a ajuns în marea finală a Cupei României după ce a trecut, în ordine, de ACS Fotbal Feminin Baia Mare (3-0, în deplasare), Vasas Femina Odorheiu Secuiesc (5-3, pe teren propriu) și de Vulpițele Galbene Roman (8-0, pe teren propriu).

Universitatea Olimpia Cluj a jucat toate meciurile din actualul sezon al Cupei României în deplasare: 18-1 cu ACS Academia de Fotbal şi Tenis Măgura, 5-0 cu CS Universitatea Alexandria și 3-0 cu Piroş Security Arad.