Liga 2 Feminin programează în acest week-end meciurile etapei a III-a din noul sezon.

Noua stagiune a celui de-al doilea eșalon valoric al fotbalului românesc, care a debutat extrem de spectaculos, este, de departe, cel mai echilibrat și cel mai valoros din istorie!

Pe lângă formațiile de tradiție, au apărut în acest sezon echipe noi, ambițioase, care au ca obiectiv promovarea pe prima scenă. În aceste condiții, lupta pentru un loc în Liga 1 va fi una deosebit de interesantă.

Mihai Tătăranu: „Ne vom vinde în schimb foarte scump pielea”

Seria 1 a ligii secunde are deja un lider, Chindia Târgoviște, care a imperisonat în debutul sezonului. Pentru că și-a disputat în avans meciul din etapa a III-a, Chindia e lider în Seria I, cu maximum de puncte. Fosta CSȘ Târgoviște a lăsat până acum o impresie foarte bună, în ciuda tinereții lotului. Iscusința și experiența antrenorului Mihai Tătăranu reprezintă principalele atuuri ale formației dâmbovițene.

„Avem într-adevăr un început de sezon foarte bun. Sincer, nu mă așteptam ca după trei meciuri să avem maximum de puncte! În ciuda debutului cu dreptul, Chindia Târgoviște nu are ca obiectiv promovarea în prima ligă. Ne vom vinde în schimb foarte scump pielea și, dacă vom fi acolo sus, la final, nu vom refuza promovarea! Ne-am propus să terminăm campionatul pe podium. Știm că va fi greu, pentru că avem adversare foarte puternice”, a spus Mihai Tătăranu, antrenorul formației Chindia Târgoviște. Protocolul dintre Clubul Sportiv Școlar Târgoviște și Clubul Chindia Târgoviște a adus mult mai multă liniște și siguranță la echipa condusă de Mihai Tătăranu, care se bazează în principal pe nucleul de jucătoare format în ultimii ani. „Nu am adus jucătoare, nici nu au plecat fete de la noi, ceea ce înseamnă mult pentru noi. Noutățile sunt două fete care în această vară au intrat la liceu și pe care le urmăream de ceva vreme la competițiile la care participau cu echipele școlilor la care învățau. Este vorba despre Andreea Constantin. născută în 2006, și Andreea Neacșu, născută în 2007. Neacșu este o stângace de mare talent și de mare perspectivă. E dintr-un sat din Dâmbovița, Hulubești se numește. Am promovat de asemenea de la echipa U17 a clubului nostru trei jucătoare de mare viitor: Francesca Nedelcu, Andreea Bărbuceanu și Ana Hazarian. Din păcate, Ana Hazarian e prea mică, născută în 2008, abia din iarnă o putem folosi. Avem liniște, ceea ce e foarte important, siguranță”, a mai spus Mihai Tătăranu.

Călin Svoboda: „Obiectivul nostru e unul singur, promovarea în Liga 1”

În Seria a II-a, lupta pentru supremație e la fel de interesantă. Două formații, Dream Team București și Gloria Bistrița au maximum de puncte după primele două runde. Formația bistrițeană, aflată la început de drum, are, ca și în cazul Chindiei Târgoviște, avantajul că pe bancă se află un tehnician cu experiență, ambițios și pus pe fapte mari. Este vorba despre Călin Svoboda, fostul antrenor al echipei Heniu Prundu Bârgăului, echipă care din păcate a dispărut de pe harta fortbalului feminin din România după ce în ultimii ani a fost una dintre revelațiile Ligii 1 feminin. Călin Svoboda are la Gloria Bistrița un grup de jucătoare pe care le cunoaște foarte bine din perioada petrecută la Prundu Bârgăului. „Avem în lot nouă jucătoare de Heniu, toate foarte tinere, plus Andreea Corduneanu, Mihaela Merlan, Larisa Sârbovan, Mirabela Ristache. Adina Rognean s-a întors și ea acasă după experiența de la Poli Timișoara. Să nu uităm nici de Paula Agu, sosită de la Vulpițele Galbene din Roman, o jucătoare de 25 de ani, cu o tehnică deosebită și pe care o așteptăm să își arate adevărata sa valoare. Acum așteptăm să vină iarna, pentru a vedea ce avem de făcut în cea de-a doua parte a sezonului, pentru că obiectivul nostru e unul singur, promovarea în Liga 1”, a spus Călin Svoboda, antrenorul echipei Gloria Bistrița.

Tehnicianul recunoaște însă că, în ciuda începutului perfect de campionat (două victorii din tot atâtea partide), mai sunt de pus la punct multe lucruri: „Cele două victorii ne-au arătat pe lângă plusurile echipei și unele aspecte ce trebuie remediate cât mai repede. Cu muncă, cu sacrificii, sunt convins că ne vom atinge obiectivul. Avem toate condițiile, tot sprijinul din partea conducerii clubului, a autorităților locale și județene”.

Programul etapei 3 din liga 2 feminin

Seria I

joi, 8 septembrie, ora 14:00

  • AFC Chindia Târgoviște – ACS Vasas Femina FC II 7-1

vineri, 16 septembrie ora 16:00

  • ACS Prosport Football Academy – ACS Liceenii Topolog

duminică, 18 septembrie, ora 10:00

  • Farul Constanța – AFC Măgura 2012 Bacău

ora 11:00

  • ACS Vulpițele Galbene – CS Nicu Gane Fălticeni

ora 13:00

SC Fotbal Club FCSB SA – Asociația CS Juniorul 2014

Seria a II-a

sâmbătă, 17 septembrie, ora 16:00

  • FC CFR 1907 Cluj SA – Asociația Athletic CS United Bihor

sâmbătă, 18 septembrie, ora 10:00

  • ACS Dream Team – AFC Universitatea Olimpia Cluj 2

ora 11:00

  • Clubul Sportiv Gloria 2018 Bistrița-Năsăud – AFC Hermannstadt
  • ACS Roma Florin Pădurean – ACS Colțea 1920 Brașov

ora 15:30

  • ACS Atletic Olimpia Gherla – ACS Atletic Drobeta