Joi, 9 februarie, Comitetul Olimpic și Sportiv Român a găzduit o întâlnire online pe tema sustenabilității în sport, la care au participat reprezentanți ai federațiilor sportive și cluburilor din țară.

Managerul FRF pentru Politici Publice și Sustenabilitate, Florin Șari, le-a vorbit participanților despre Strategia de sustenabilitate adoptată anul trecut de FRF și a prezentat acțiuni concrete pe care actorii din sport le pot adopta pentru a se alinia politicilor de dezvoltare durabilă.

Pe lista speakerilor de la eveniment au mai fost reprezentanți ai Guvernului României, Universității de Vest și companiei Deloitte Romania.

FRF este prima federația sportivă din România care elaborează un document strategic pe tema sustenabilității, unde se regăsesc principiile care vor sta la baza acțiunilor de responsabilitate socială din viitor.

Adoptarea Strategiei de sustenabilitate a fost primul pas în îndeplinirea viziunii prevăzute în Planul Strategic pentru Dezvoltarea Fotbalului din România 2021-2026, conform căreia în 2026, FRF va deveni cel mai important actor instituțional și social din sport, în domeniul sustenabilității.