Razvan Burleanu Aleksander Ceferin

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a validat, cu ocazia ședinței din 30 august 2018, propunerea Administrației FRF de a susține candidatura lui Aleksander Čeferin la viitoarele alegeri pentru președinția UEFA.

“La precedentele alegeri ne-am manifestat susținerea pentru domnul Aleksander Čeferin. Astăzi, avem convingerea că am făcut cea mai bună alegere. Multe dintre inițiativele Federației Române de Fotbal au fost susținute de UEFA sau au prins viață după discuțiile pe care le-am avut cu președintele Čeferin, așa cum a fost și proiectul recent prezentat, la sediul FRF, <Beneficiul social al investiției în fotbal>.

Am simțit permanent că suntem racordați la aceleași valori și împărtășim aceeași perspectivă asupra fotbalului ca fenomen sportiv și social. Credem într-un management modern, în importanța creșterii numărului de practicanți, în rolul pe care îl avem în formularea politicilor publice la nivel național și european.

Decizia Comitetului Executiv al FRF de astăzi mă bucură foarte mult și consider că este un semnal puternic de susținere a candidaturii președintelui Aleksander Čeferin pentru un nou mandat în fruntea UEFA”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele FRF.

Membrii forului continental își vor alege președintele în cadrul Congresului de la Roma, programat în data de 7 februarie 2019.

Federația Română de Fotbal a susținut candidatura lui Aleksander Čeferin și în 2016, cu ocazia Congresului de la Atena, atunci când președintele UEFA a fost numit în funcție în urma votului.