Liga I Fortuna a programat la mijlocul acestei săptămâni meciurile etapei a XII-a. Două dintre candidatele la titlul de campioană în acest sezon, CS United Galați și Autobergamo Deva, au bifat victorii chiar de Ziua Națională a României!

Vicecampioana României, United Galați, a primit în această rundă vizita formației CFR Timișoara, într-o partidă transmisă în direct la Digi Sport. Gălățenii veneau după un eșec surprinzător, 2-4 la Focșani cu nou-promovata Sportul Ciorăști, și erau deciși să tranșeze în favoarea lor confruntarea cu gruparea bănățeană, profitând și de indiponibilitățile din tabăra oaspeților.

United a început în forță confruntarea și după mai puțin de patru minute de joc conducea cu 2-0, goluri Daniel Araujo și Octavian Cireș. Acesta a fost și scorul pauzei. La reluare, gălățenii au înscris din nou prin Daniel Araujo și meciul părea decis. Trupa lui Robert Lupu, care dăduse o replică bună și în prima parte, nu a renunțat la luptă, a marcat de două ori, prin Joao Fernandez și Milovac, și a căutat cu disperare egalarea. Cu 13 secunde înainte de finalul jocului, într-un moment în care CFR Timișoara juca „5 contra 4”, Florin Ignat, antrenorul-jucător al gălățenilor, a interceptat balonul la marginea careului propriu și l-a trimis direct în poarta bănățenilor, câștigând astfel duelul cu Robert Lupu!

Pentru CFR Timișoara eșecul de la Galați a fost al doilea consecutiv. 

„E, în primul rând, o victorie de moral după perioada grea traversată de noi. Sper ca acest succes să ne descătușeze și să încheiem anul cu bine, deși vom mai avea de disputat trei meciuri foarte dificile. A fost un meci greu. E adevărat că și noi am greșit. La 3-0 le-am permis oaspeților să atace și să marcheze de două ori. Finalul, recunosc, a fost unul cu emoții. Ce am simțit când am văzut mingea trimisă de mine în poarta adversă când mai erau 13 secunde din meci?! Am răsuflat ușurat! M-am bucurat pentru băieți, pentru suporterii prezenți la meci”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei CS United Galați.

Liderul Autobergamo Deva, singura echipă neînvinsă în actualul sezon, a primit vizita echipei Luceafărul Buzău. Cele două formații au oferit una dintre cele mai spectaculoase partide din acest sezon. Victor Acosta Garcia, antrenorul echipei din Deva, le-a dat șansa să evolueze în această partidă și jucătorilor care au bifat mai puține minute în ultima perioadă. André Luis Sasse, cu patru goluri marcate, a fost cel mai bun jucător al echipei Autobergamo Deva, pentru care au mai marcat Iulian Cojocaru, Toni Hinojosa Montero, Sergiu Gavrilă (câte o dublă fiecare), Mihnea Toader și Iszlai Richard. Hunedorenii au beneficiat și de un autogol.

„A fost un meci cu adevărat spectaculos, un meci nebun în care am avut și cinci bare și în care copiii au făcut spectacol, dar și greșeli, inerente vârstei. Copiii însă cresc! Astfel de meciuri le crește încrederea. Mă bucur că avem un grup unit, o echipă tânără, cu o medie de vârstă de doar 23 de ani și jumătate. Încep să se vadă relațiile de joc. Se simte mâna antrenorului Victor Acosta Garcia. Mă felicit că, în ultima vreme, am ales să merg pe mâna tehnicienilor străini”, a spus Dorin Popa, președintele echipei Autobergamo Deva.

Victor Acosta Garcia nu i-a folosit în această partidă pe Bogdan Covaci – accidentat și Kusmodi Tamas. „Kusmodi Tamas avea trei cartonașe galbene și risca, dacă mai primea unul, să fie suspendat pentru din etapa viitoare de la Odorheiu Secuiesc”, a explicat Dorin Popa.

CFF Clujana Cluj și FK Odorheiu Secuiesc s-au întâlnit joi în ultimul meci al etapei. Harghitenii nu au avut niciun fel de probleme în fața clujenilor. După o primă repriză dominată de la un capăt la celălalt, FK Odorheiu Secuiesc conducea cu 7-0. Au marcat pentru oaspeți Tankó Levente (o dublă), Miklós Tamás, Kanyó Szilárd, Bálint Andor, Kedei Barna și Szécsi Barna. „După pauză am dat șansa să joace tuturor jucătorilor, copiilor care au jucat mai puțin în acest sezon. Era normal să nu mai avem același ritm din prima repriză. În ciuda faptului că am pierdut a doua parte a jocului, am marcat o dată prin Balázsi Attila, important e că toți băieți au jucat, că nu au fost accidentați, că nu am primit catonașe galbene. Ne așteaptă în finalul acestui an două meciuri foarte grele. Primul examen e marți, acasă, cu Autobergamo Deva. Vom avea și public, atât cât va fi acceptat, dar important e că suporterii vor fi din nou alături de noi. Contează foarte mult”, a spus Jakab Zoltan, managerul echipei FK Odorheiu Secuiesc.

Etapa a XII-a:

Miercuri, 1 decembrie

CS United Galați – CSF CFR 1933 Timișoara 4-2 (2-0)
Autobergamo Deva – Luceafărul Buzău 13-7 (5-3)

Joi, 2 decembrie

CFF Clujana Cluj – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 4-8 (0-7)

  • echipa Sportul Ciorăști a stat în această etapă

Etapa viitoare:

Duminică, 5 decembrie, ora 16:00, Luceafărul Buzău – CS United Galați
Luni, 7 decembrie, ora 17:00, Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – Autobergamo Deva
Sâmbătă, 11 decembrie, ora 12:00, CSF CFR 1933 Timișoara – Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști

  • echipa CFF Clujana Cluj stă în această etapă

Clasament: 1. Autobergamo 28p (10 meciuri); 2. Odorheiu Secuiesc 24p (10 meciuri); 3. CFR 1933 18p (11 meciuri); 4. United 16p (9 meciuri); 5. Luceafărul 9p (10 meciuri); 6. Sportul 9p (10 meciuri); 7. Clujana 3p (11 meciuri)

Articol de Adi Dobre