Foto: www.academiahagi.ro

Duminică, 28 aprilie, au avut loc partidele retur din cadrul semifinalelor Ligii de Tineret, meciuri în urma cărora au fost stabilite echipele calificate în marea finală!

Farul și FCSB vor lupta pe 26 mai pentru trofeul de campioană

În manșa tur a semifinalelor, disputată în urmă cu o săptămână, Universitatea Cluj a câștigat pe teren propriu cu Farul Constanța, scor 1-0, iar FCSB și Universitatea Craiova au remizat pe terenul formației bucureștene, scor 3-3.

În meciurile retur, disputate astăzi, 28 aprilie, Farul Constanța a trecut de Universitatea Cluj cu 4-0, în timp ce în meciul dintre Universitatea Craiova și FCSB a fost nevoie de lovituri de departajare pentru a se stabili învingătoarea, FCSB ieșind câștigătoare la loteria penalty-urilor, scor 6-5!

În meciul de la Constanța, Farul a deschis scorul în minutul 18 prin Iustin Doicaru, același jucător majorând diferența în cea de-a doua repriză, în minutul 52. Darius Grosu în minutul 70 și Luca Băsceanu în minutul 90+1 au dus scorul la 4-0 și Farul va evolua în finala Ligii de Tineret în acest sezon!

În cealaltă semifinală, disputată la Craiova, rezultatul a fost egal după primele 90 de minute, scor 0-0, astfel încât s-a trecut la lovituri de departajare. Mihai Ninaci pentru Universitate Craiova, respectiv Marius Miruță pentru FCSB sunt jucătorii care au ratat de la punctul cu var în prima serie de 5 penalty-uri. Alexandru Maxim, portarul FCSB-ului a apărat penalty-ul decisiv, executat de Florin Gașpăr, și FCSB va evolua în finala campionatului împotriva Farului!

Câștigătoarea Ligii de Tineret va reprezenta România în sezonul 2024/2025 al UEFA Youth League!

Târgoviște, gazda finalei și în acest sezon

Finala mică și finala mare se vor juca duminică, 26 mai, pe stadionul „Eugen Popescu” din Târgoviște, locul unde Universitatea Craiova câștiga prima ediție a Ligii de Tineret în sezonul precedent după o finală cu UTA Arad.

Universitatea Craiova – UTA Arad, finala Ligii de Tineret din sezonul precedent

Finala mică, dintre Universitatea Craiova și Universitatea Cluj va începe de la ora 11:00, iar marea finală, dintre Farul Constanța și FCSB, este programată să înceapă la ora 15:00. Ambele meciuri vor putea fi urmărite în exclusivitate pe FRF.tv!