Reprezentanții celor 12 orașe-gazdă vor fi aleși printr-un vot public pe site-ul UEFA.

Suporterii pot face selecția în echipa lui Skillzy, mascota EURO 2020, pentru turneul final din vara lui 2020. Competiția talentelor, „Momentul tău”, a ajuns la final odată cu startul votului din 20 august pentru alegerea celor doi norocoși câștigători din fiecare din cele 12 orașe care găzduiesc partide la EURO.

Liv Cooke și Tobias Becs, Freestylerii oficiali UEFA EURO 2020, au vizionat toate clipurile în care băieți și fete jonglează cu mingea și i-au ales pe o listă scurtă pe cei mai talentați.

Câștigătorii, un băiat și o fată, vor reprezenta orașul lor la evenimentele care au loc pe întreaga durată a Campionatului European, la meciuri, în zonele dedicate fanilor sau cu ocazia turului continental al trofeului EURO 2020.

Toți cei care votează vor intra în cursa pentru superpremii: bilete fie la finală sau la un alt meci din orașele-gazdă, tricouri semnate sau mingi de fotbal.

Perioada de votare se desfășoară în perioada 20 august – 30 septembrie 2019 pe site-ul https://www.uefa.com/uefaeuro-2020/your-move/.

Despre freestyle

Freestyling-ul este o formă de fotbal, asociat cu fotbalul de stradă, cu jongleriile și cu alte versiuni ale fotbalului bazate pe însușirile individuale. El prezintă caracteristici similare cu dansul și chiar cu gimnastica ritmică, fiind strâns legat de muzică. Freestyling-ul nu este un joc, ci o expresie a creativității și un spectacol artistic.

Despre freestylerii UEFA EURO 2020

Liv Cooke, o englezoaică în vârstă de 20 de ani din Leyland, este cvadruplă deținătoare a recordului mondial de freestyle. Rapida ei ascensiune în vârful clasamentelor mondiale ale freestyling-ului a avut drept rezultat că a devenit cea mai tânără campioană mondială dintotdeauna dar și unul dintre ambasadorii UEFA ai fotbalului feminin.

În 2017, ea a devenit freestylerul numărul 1 al lumii, obținând punctele complete în toate bătăliile pe care le-a purtat în timpul evenimentului de la Praga în drumul ei către titlul mondial. Un an mai târziu, ea a doborât patru recorduri mondiale, live, la Barcelona.

Tobias Becs, un bărbat în vârstă de 27 de ani din Oslo, Norvegia, este multiplu campion european și inventatorul propriului său brand de stil de viață sub formă de freestyle. Începând freestyling-ul în 2006, Tobias călătorește, azi, în întreaga lume, năzuind să aducă arta freestyling-ului în fața unei audiențe cât mai largi și cât mai variate posibil.

El și-a etalat calitățile într-o largă paletă de locații, începând cu vârful unui munte și terminând cu bălăngăneala pe o macara, având ambiția de a scoate în evidență și de a ridica profilul freestyling-ului la cote și mai înalte.