Miercuri, 5 septembrie, la Școala de Fotbal Dan Chilom, a avut loc un eveniment dedicat copiilor de la SOS Satele Copiilor.

O selecționată formată din șase copii de la SOS Satele Copiilor, șase din Bacău, cinci din Cisnădie și nouă din București a jucat împotriva foștilor fotbaliști Dani Coman, Lucian Sînmărtean, Marius Niculae, Ionel Dănciulescu, Nana Falemi și Giani Kiriță.

La finalul evenimentului, președintele FRF, Răzvan Burleanu, a oferit diplome și premii tuturor participanților.

Ideea acestui eveniment a pornit de la dorința de a-i implica pe copiii din cadrul organizației SOS Satele Copiilor, în activități menite să le crească încrederea în ei, să dobândească experiențe speciale, disciplină, fair-play, dar și să fie o echipă atât în teren cât și în viață.

Tinerii din cadrul SOS Satele Copiilor au fost prezenți duminică, 2 septembrie, la antrenamentul echipei naționale, iar la finalul acestuia au făcut poze și au primit autografe de la jucătorii convocați de Cosmin Contra.

Din cei 200 de copii aflați în grijă, 19 au fost selectați și formează „Naționala SOS”. Aceștia au fost aleși din cele trei județe în care SOS activează: București, Sibiu și Bacău.

Despre SOS Satele Copiilor România

Anul acesta, SOS Satele Copiilor România aniversează 25 de ani de când primele două Sate SOS, din București și Cisnădie, și-au deschis porțile pentru copiii fără familie. În toți acești ani, 400 de copii și tineri au crescut în Satele SOS, alături de o Mamă SOS și de frații lor biologici sau sociali. Dintre tinerii care ieșiti de sub îngrijirea organizației, mai bine de 90% sunt bine integrați social, au o familie și un loc de muncă.

SOS militează ca frații să crească împreună, ca într-o familie.  De multe ori, frații biologici s-au cunoscut în Satele SOS, iar de atunci au creat legaturi solide, pe viață. SOS a lansat pentru prima dată în România un studiu privind situația fraților din sistemul de protecție a copilului.

SOS Satele Copiilor România este o organizaţie neguvernamentală, membră a Federaţiei SOS Children’s Villages International, prezentă în 135 de ţări ale lumii.

În prezent, 1000 de copii și tineri sunt sprijiniți direct de organizație, dintre care aproape 200 cresc în Satele SOS România, din Bucureşti, Cisnădie – Sibiu şi Hemeiuş – Bacău. SOS Satele Copiilor România derulează, în paralel, servicii de prevenţie a abandonului, prin Centrele de Consiliere şi Sprijin pentru Copii şi Părinţi, precum și susținere școlară pentru copiii din zonele vulnerabile, prin Centrul de Zi Hemeiuș.