România va găzdui alături de Georgia, în perioada 21 iunie – 8 iulie, Campionatul European Under 21, competiție la care în 2019 tricolorii au fost semifinaliști.

Tricolorii fac parte dintr-o grupă cu Spania, Croația și Ucraina la turneul final pe care țara noastră îl organizează împreună cu Georgia. Se apropie tot mai mult marea provocare, așa că e timpul să descoperim împreună cum evoluează adversarii noștri!

”Pepiniera” Braga pentru… Spania!

Am parcurs loturile celor 3 reprezentative din grupa României selectând top 3 jucători de câmp după numărul minutelor disputate în preliminariile EURO 2021 și evidențiind astfel oamenii de bază ai formațiilor în parcursul lor spre turneul final și, cel mai probabil, inclusiv la acesta.

Cum au evoluat în ultima vreme acești jucători-reper pentru adversarele României? Începem cu Spania, marea favorită a grupei:

 • Victor Gomez (720 minute) – Fundaș dreapta crescut de Espanyol Barcelona și împrumutat pentru un sezon, în vara trecută, de portughezii de la Braga. Cotat la 4 milioane de euro, e om de bază pentru lusitani, dincolo de aportul defensiv contribuind cu 7 pase de gol până azi la parcursul formației în toate competițiile!
 • Abel Ruiz (602) – Cotat la 8 milioane de euro, atacantul portughezilor de la Braga luptă pentru locurile de Champions League în campionatul lusitan, dacă nu chiar și pentru titlul de campion, pe fondul formei recente în scădere a liderului Benfica! Ruiz, crescut de academia Barcelonei și ajuns la Braga în 2020, are în acest sezon 10 goluri și 7 pase de gol, la zi, pentru clubul portughez, în toate competițiile.
 • Alejandro Frances (572) – Stoper de 5 milioane euro în evaluarea transfermarkt.com, produs al clubului Zaragoza pentru care și activează acum la seniori, cu o prezență la jumătatea clasamentului din La Liga 2. Apărătorul de 1,82 m e om de bază la echipă, fiind titular și integralist în cele mai multe partide ale Zaragozei din eșalonul secund iberic.

Sudakov, o stea în ascensiune

Din lotul Ucrainei utilizat în preliminariile EURO U21 2023, avem un fundaș și doi mijlocași în top 3 cei mai utilizați fotbaliști, artizani ai calificării reprezentativei vecine:

 • Oleksii Sych (854) – Fundașul dreapta este împrumutat pentru un sezon de Rukh Lviv la Kortrijk, în primul eșalon din Belgia. Titular la noua echipă, a suferit o accidentare la ligamentele colaterale și abia recent a revenit în ritm de joc normal. Cotat la 0,6 milioane euro, a contribuit la lupta încheiată cu succes pentru evitarea retrogradării din L1 Belgia a echipei sale.
 • Konstiantyn Vivcharenko (810) – Fundaș stânga cotat la 1 milion de euro și antrenat de Mircea Lucescu la Dinamo Kiev, fiind produs 100% al clubului de top ucrainean. În acest sezon, joacă în mod constant pentru Dinamo, în toate competițiile în care a fost angrenată formația, chiar dacă nu totdeauna titular.
 • Georgyi Sudakov (769) – Mijlocaș ofensiv de top, cotat la 9 milioane de euro, fotbalistul lui Șahtior Donețk este născut la Bryanka și reprezintă unul din reperele formației ucrainene. Are 10 pase de gol și 4 reușite în acest sezon în care foarte probabil va deveni campion național cu Șahtior.

Liderul minutelor la Croația e suspendat pentru dopaj!

În dreptul Croației, top 3 cei mai folosiți jucători în calificări sunt toți apărători, semn că strategia a fost clar una menită să consolideze o formulă fixă în defensivă, inclusiv relațiile de joc între apărători.

 • Mario Vuskovic (930) – Cotat la 5 milioane de euro, stoperul produs de academia lui Hajduk Split și ajuns în 2021 la Hamburger SV în liga a doua germană trece prin momente dificile. A fost suspendat de federația germană pentru doping în noiembrie 2022, pentru o perioadă de doi ani!
 • David Colina (930) – Fundaș stânga la Augsburg, în Bundesliga, și cotat la 1,5 milioane euro, Colina se luptă cu echipa lui să se salveze de la retrogradare. Produs al lui Dinamo Zagreb, crescut și în academia francezilor de la Monaco, a ajuns la Augsburg în ianuarie 2023, via Hajduk Split. E rezervă și evoluează sporadic pentru Augsburg.
 • Nikola Soldo (840) – Fiul fostului internațional croat Zvonimir Soldo e din 2022 la FC Koln și joacă în Bundesliga, după ce în țara pe care o reprezintă la nivel internațional a mai activat la Inter Zapresic și Lokomotiva Zagreb. Stoperul e cotat la 1,5 milioane euro și a fost titular și integralist pentru Koln în doar 6 meciuri din Budesliga în acest sezon, până acum.

GRUPA BROMÂNIA, Spania, Ucraina, Croația

 • Miercuri, 21 iunie

 19:00  Ucraina – Croația (Stadionul Giulești, București)
 21:45  România – Spania (Stadionul Ghencea, București)

 • Sâmbătă, 24 iunie

 19:00  România – Ucraina (Stadionul Ghencea, București)
 21:45  Spania – Croația (Stadionul Giulești, București)

 • Marți, 27 iunie

 21:45  Croația – România (Stadionul Ghencea, București)
 21:45  Spania – Ucraina (Stadionul Giulești, București)


Dacă și tu vrei să vezi partidele de la EURO U21, îți poți achiziționa bilete online. Ai la dispoziție și varianta pachetelor prin care obții reduceri. De asemenea, dacă vii cu copiii la meci, există pachetul Family prin care cei mici intră gratuit, doar adulții însoțitori plătesc bilet. Descoperă toate opțiunile și pachetele disponibile.

Bilete pe under21tickets.ro