România va găzdui alături de Georgia, în perioada 21 iunie – 8 iulie, Campionatul European Under 21, competiție la care în 2019 tricolorii au fost semifinaliști.

Tricolorii fac parte dintr-o grupă cu Spania, Croația și Ucraina la turneul final pe care țara noastră îl organizează împreună cu Georgia. În avancronica turneului, astăzi descoperim împreună top 4 legături inedite pe care selecționerii reprezentativelor calificate le au cu fotbalul românesc!

Coechipier cu Prodan și Contra!

Din decembrie 2022 la cârma reprezentativei U21 a Spaniei, după ce Luis de la Fuente a fost promovat la naționala de seniori, Santi Denia este un fost internațional iberic a cărui carieră ca fundaș central se leagă de Albacete și Atletico Madrid.

La formația din Capitală, Santi a fost coechipier atât cu Cosmin Contra, fostul internațional și selecționer al României, în perioada 2002-2004, dar și, anterior, cu regretatul Daniel Prodan, în sezonul 1997/1998!

Portugalia lui Rui Jorge din campania de vis cu Rădoi selecționer

Fost apărător stânga la Porto și Sporting Lisabona, internațional cu 45 de partide pentru Portugalia, Rui Jorge este încă din 2010 pe banca naționalei de tineret din țara natală. Astfel, a fost protagonist în parcursul istoric pe care tricolorii U21 l-au reușit culminând cu semifinalele la EURO 2019.

Asta pentru că, în grupa preliminară, România U21 a remizat 1-1 la Ovidiu cu Portugalia pregătită de Rui Jorge, apoi au învins incredibil, cu 2-1 în deplasare, la capătul unei partide încheiate cu doi oameni mai puțin pe teren și după penalty apărat de Ionuț Radu! Victoria de la Pacos de Ferreira a fost decisivă în calificarea directă a României la EURO 2019, din postura de câștigătoare a grupei preliminare!

Guy Luzon a lucrat cu trei fotbaliști români

Selecționerul Israelului U21 este Guy Luzon, fost antrenor la nivel de club la mai multe formații din prima ligă istralieană, dar și la Standard Liege (Belgia) ori Charlton (Anglia), pe lângă un alt mandat pe banca naționalei de tineret (2010-2013).

La Standard, dar și la Chalrton, Luzon l-a avut ca atacant pe fostul internațional român George Țucudean! În vreme ce, în Israel, a lucrat, în mandatul său din 2016-2017 la Hapoel Tel Aviv, atât cu Liviu Antal, cât și cu Claudiu Bumba, compunând astfel un trio de tricolori internaționali în cariera lui!

Selecționerul Ucrainei, în vestiar cu 6 români!

Ruslan Rotan, fostul internațional ucrainean, este pe banca reprezentativei U21 din țara vecină încă din 2019. Rotan a strâns 100 de jocuri ca mijlocaș pentru Ucraina, fotbalist de top și reprezentativ la nivel de club pentru Dinamo Kiev și Dnipro.

Nu mai puțin de 6 fotbaliști români i-au fost coechipieri la cele două formații! Alexandru Vlad, Dan Găldean și Ionuț Mazilu s-au suprapus cu experiențele lor în Ucraina peste cele două perioade când Rotan a activat la Dnipro (1998-2005 și 2008-2017), în vreme ce Florin Cernat, Cristian Irimia și Tiberiu Ghioane au împărțit vestiarul cu el la Dinamo Kiev!


GRUPA BROMÂNIA, Spania, Ucraina, Croația

  • Miercuri, 21 iunie

 19:00  Ucraina – Croația (Stadionul Giulești, București)
 21:45  România – Spania (Stadionul Ghencea, București)

  • Sâmbătă, 24 iunie

 19:00  România – Ucraina (Stadionul Ghencea, București)
 21:45  Spania – Croația (Stadionul Giulești, București)

  • Marți, 27 iunie

 21:45  Croația – România (Stadionul Ghencea, București)
 21:45  Spania – Ucraina (Stadionul Giulești, București)


Dacă și tu vrei să vezi partidele de la EURO U21, îți poți achiziționa bilete online. Ai la dispoziție și varianta pachetelor prin care obții reduceri. De asemenea, dacă vii cu copiii la meci, există pachetul Family prin care cei mici intră gratuit, doar adulții însoțitori plătesc bilet. Descoperă toate opțiunile și pachetele disponibile.

Bilete pe under21tickets.ro