În cadrul unui eveniment special organizat la Arena Națională, vineri, 15 martie, Christian Karembeu, ambasador UEFA EURO 2020, a anunțat că tragerea la sorți a grupelor turneului final va avea loc la București, în data de 30 noiembrie 2019.

Startul turneului final găzduit de 12 orașe de pe continent, printre care și Bucureștiul, se apropie! Vineri, în cadrul unui eveniment organizat la Arena Națională de Federația Română de Fotbal și Primăria Municipiului București, au fost prezentați ambasadorii EURO 2020 la București. Miodrag Belodedici, dublul câștigător al Cupei Campionilor Europeani, Dorinel Munteanu, liderul all-time al selecțiilor pentru naționala României, și Gabriela Szabo, fosta campioană olimpică la atletism, vor fi promova proiectul EURO 2020 la București.

În vara anului viitor, Arena Națională va găzdui patru jocuri de la EURO: trei partide din grupa C (14, 18 și 22 iunie 2020) plus o optime de finală (29 iunie 2020).

„Este o onoare pentru mine să fiu ambasador EURO 2020 la București. Turneul final va pune țara noastră pe harta fotbalului european. Sperăm să fie unul din multe alte evenimente majore pe care le găzduim”, a spus Miodrag Belodedici.

„Această distincție mă onorează și, împreună cu primul meci la echipa națională, primul gol, momentul când am devenit cel mai selecționat jucător din istoria tricolorilor, reprezintă unul dintre lucrurile de care sunt cel mai mândru în cariera mea în fotbal.

Sunt unul dintre principalii susținători ai echipei naționale în drumul spre EURO 2020, turneu final care va aduce României numeroase beneficii de imagine și, sperăm, nu numai. Cu toții ne dorim stadioane mai moderne și dezvoltarea infrastructurii”, a punctat Dorinel Munteanu.

„Am emoții să ma aflu aici, alături de mari sportivi, fotbaliști care au adus atâta bucurie românilor. E o mare onoare să fiu ambasadorul acestui turneu final, o sărbătoare fotbalistică ce va cuprinde tot continentul. Trebuie să fim mândri că Bucureștiul este unul dintre cele 12 orașe gazde. Îi urez mult succes lui Cosmin Contra, am încredere că echipa noastră va fi parte din EURO 2020”, a declarat Gabriela Szabo.

Grupele EURO 2020 vor fi trase la sorți la Romexpo

Prezent la Arena Națională, ambasadorul UEFA EURO 2020, Christian Karembeu, a anunțat că, în urma depunerii candidaturii, Bucureștiul a fost desemnat să găzduiască tragerea la sorți a grupelor turneului final, cel mai important moment până la startul competiției. Evenimentul va avea loc în data de 30 noiembrie 2019, la Romexpo.

„De-a lungul timpului, România a dat foarte multe talente fotbalistice, merita să fie una dintre gazdele EURO 2020. Mă bucur să mă aflu aici, alături de foști adversari de pe terenul de joc, pe un stadion superb. Sunt prezent aici să vă dau o veste mare: pe 30 noiembrie 2019, Bucureștiul va fi gazda tragerii la sorți a turneului final. Vă felicit și vă doresc mult succes atât echipei, pe teren, cât și celor implicați în organizare. 5 miliarde de telespectatori vor fi cu ochii pe acest eveniment organizat și la București”, a fost mesajul lui Christian Karembeu.

„Este o bucurie imensă ca în România, la București, să găzduim cel mai mare eveniment non-sportiv din cadrul EURO 2020. Acest succes arată importanța pe care UEFA a acordă fotbalului românesc și țării noastre și îi mulțumesc pe această cale președintelul UEFA, Aleksander Čeferin, pentru sprijinul acordat. România va avea o expunere internațională majoră prin acest eveniment și avem șansa uriașă de a ne poziționa ca un actor important în zona de diplomație sportivă, nu doar la nivel regional, ci chiar internațional”, a spus Răzvan Burleanu, președintele FRF.

Cu prilejul evenimentului, la București a sosit și Trofeul Henri Delaunay, ce va fi decernat câștigătoarei UEFA EURO 2020. Acesta este expus pentru publicul larg la Arena Națională vineri, 15 martie, între orele 13:00 – 16:00. Primii 2020 de vizitatori intră într-o tombolă care are ca premii 11 tricouri ale naționalei României semnate de ambasadorii EURO 2020 la București.

De asemenea, au fost prezentate și starurile EURO 2020 la București, Adrian Mutu și Lucian Sănmărtean.