Naționala de futsal a României are începând de astăzi un nou selecționer. Acesta este Endre Kacso, fost antrenor al naționalelor U19 și U21 ale României.

În vârstă de 45 de ani, Endre Kacso are în palmares cinci titluri de campion, șase Cupe ale României și trei Supercupe ale României toate cu City’US Târgu Mureș. Endre Kacso îi urmează în funcție lui Robert Lupu, care și-a încheiat mandatul la cârma primei reprezentative.

„Numirea mea ca selecționer al naționalei de futsal a României mă onorează. Sunt conștient însă că este o responsabilitate uriașă, iar așteptările sunt pe măsură. Ce aș promite încă din startul mandatului meu?! În primul rând faptul că voi demara un proces de întinerire a echipei naționale, care în ultimele sale campanii de calificare s-a bazat pe aceiași oameni care duc greu de ani buni. Ca fost selecționer al naționalelor U19 și U21 cunosc foarte bine potențialul noii generații a futsalului românesc. Am încredere în cei care vin din urmă. Avem nevoie de timp, asta e clar, dar în același timp știm că nimeni nu va avea răbdare cu noi, așa că trebuie să trecem urgent la treabă și să ducem mai departe munca la echipa națională”, a declarat Endre Kacso, noul selecționer al României.

Naționala de futsal a României va avea primele confruntări oficiale anul viitor, în preliminariile pentru Cupa Mondială. „Vom avea însă mai multe acțiuni, printre care două meciuri amicale cu naționala Ucrainei, pe 25 și 26 septembrie. Locul de desfășurare urmează a fi stabilit în aceste zile”, a precizat Endre Kacso, care îi va avea în staff-ul său pe Szabolcs Mánya, fostul jucător de la FK Odorheiu Secuiesc, și pe Mihai Tătar, fostul portar al echipei City’US Târgu Mureș.

Federația Română de Fotbal îi mulțumește fostului selecționer, Robert Lupu, pentru activitatea sa la echipa națională de futsal, alături de care a participat, în calitate de antrenor, la EURO 2018, și îi urează mult succes în viitoarele proiecte!