FRF a invitat elevi ai Liceului Special pentru Deficienți de Vedere din Cluj-Napoca la partida România – Slovenia și le-a oferit acestora un comentariu special cu sprijinul Radio România Actualități.

Joi, 17 noiembrie, în dimineața meciului, președintele FRF, Răzvan Burleanu, împreună cu membrii administrației FRF prezenți la Cluj-Napoca, au vizitat prima școală de nevăzători din România, înființată în 1900.

La eveniment au participat directorul liceului, Ramona Mureșan, inspectorul școlar general Cluj, prof. Marinela Marc, selecționerul naționalei de nevăzători a României, Sorin Lăpădatu, și doi componenți ai naționalei de nevăzători, căpitanul Cosmin Calotă și Emanuel Burulea.

„Felicitări pentru întreaga istorie care va inspira viitoarele performanțe. Echipa națională a României înseamnă 18 loturi naționale gestionate de FRF, inclusiv naționala de nevăzători. Un proiect asumat de FRF în cadrul căruia am și amenajat un teren de fotbal special la Centrul Național de Fotbal Buftea. Naționala de nevăzători a fost prezentă la trei turnee finale continentale și a ajuns pe locul 8 în Europa. Avem în echipă foști absolvenți ai liceului din Cluj, pe doi dintre aceștia îi avem alături de noi. Suntem aici pentru a vă inspira să jucați fotbal pentru că fotbalul trebuie să fie disponibil tuturor, indiferent de aptitudini. Prin acest sport pot fi deprinse anumite valori pe care nu le poți regăsi în alte domenii. Vă invităm împreună cu părinții, cu însoțitorii, să fiți alături de echipa națională la meciul cu Slovenia. Printr-un proiect pilot realizat cu Radio România Actualități, veți beneficia de comentariul meciului pentru o experiență specială”, a spus președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Pe lângă invitațiile la meci, reprezentanții FRF le-au oferit elevilor Liceului Special pentru Deficienți de Vedere câteva suveniruri plus sisteme audio cu căști pentru redarea comentariului pe stadion.

Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca, liceu cu tradiţie la nivel naţional şi în Transilvania, are ca scop primordial dezvoltarea, promovarea şi menţinerea unui nivel ridicat, de calitate a serviciilor educaţionale şi de abilitare, adaptate tuturor nevoilor şi cerinţelor elevilor cu deficienţe de vedere sau deficienţe senzoriale multiple prin intermediul cărora la vârsta adultă aceştia să folosească la maxim potenţialul de care dispun, să fie independenţi, să se bucure de viaţa familială, socială şi profesională.

Evenimentul s-a încheiat cu o scurtă demonstrație de joc cu mingea de fotbal pe terenul instituției de învățământ din Cluj-Napoca.