În perioada 2-3 martie au avut loc meciurile din cadrul ultimei runde a etapei de Play-Ins. Următoarea etapă a calificărilor, cea de Main Stage, este programată în perioada 13-15 aprilie.

Vineri, 3 martie

Naționala României, reprezentată de Cosmin Petrescu și Răzvan Puiu, a încheiat în această seară ultima rundă a etapei de Play-Ins. 2 victorii și 2 înfrângeri a contabilizat România astăzi, încheind pe primul loc în Divizia 2, Conferința 1.

Rezultatele înregistrate:

Bulgaria – România 3-2

România – Slovacia 5-0

Lituania – România 2-1

România – Kazahstan 6-3

Joi, 2 martie

Patru victorii din patru partide a fost bilanțul la finalul primei zile a calificărilor pentru naționala României, reprezentată de Cosmin Petrescu și Răzvan Puiu.

Rezultatele înregistrate:

România – Bulgaria 3-0

Slovacia – România 2-4

România – Lituania 1-0

Kazahstan – România 2-5

Etapa de Main Stage

Main Stage este cea de-a doua etapă din cadrul calificărilor pentru FIFA eNations Series 2023, echivalentul Cupei Mondiale. În Main Stage vor evolua toate asociațiile ce au făcut parte și din etapa de Play-Ins, mai puțin primele 2 clasate în clasamentul coeficienților din fiecare dintre cele 4 Conferințe care sunt deja calificate în a treia etapă a calificărilor, cea de Play-Off.

Sistemul de desfășurare va fi de tip grupe + faze eliminatorii, formațiile cu cel mai bun traseu în fazele eliminatorii obținând calificarea în Play-Off-ul calificărilor.

Consistency Ranking

Cele 10 naționale participante în fiecare conferință sunt împărțite în două divizii: Divizia 1 și Divizia 2. Fiecare națională va primi un anumit număr de puncte, în funcție de divizia și poziția pe care se clasează la finalul rundei respective.

Divizia 1 Divizia 2
1.     300 puncte 1.     150 puncte
3.     240 puncte 2.     120 puncte
3.     200 puncte 3.     100 puncte
4.     160 puncte 4.     80 puncte
5.     120 puncte 5.     60 puncte

La finalul celor 3 runde de Play-Ins, primele două naționale cu cel mai bun punctaj din fiecare conferință se vor califica direct în etapa de Play-Off.

Clasamentul înaintea startului celei de-a treia runde de Play-Ins:

 1. Italia 500 pct.
 2. Germania 500 pct.
 3. Suedia 480 pct.
 4. România 310 pct.
 5. Scoția 310 pct.
 6. Lituania 240 pct.
 7. Slovacia 180 pct.
 8. Bulgaria 180 pct.
 9. Croația 180 pct.
 10. Kazahstan 180 pct.

Sistemul de draft

Și pentru ultima rundă din Play-Ins va fi folosit sistemul de draft, introdus în premieră la startul calificărilor pentru ediția de anul acesta.

Fiecare divizie are propriul sistem de draft, la fiecare rundă. Cele mai importante detalii despre noul sistem sunt următoarele:

 • înaintea startului procesului de draft, fiecare asociație își va alege 3 key players. Aceiași jucători pot fi aleși și de alte asociații din divizia respectivă;
 • în cadrul sistemului de draft vor fi 4 runde în care fiecare asociație își va alege aleatoriu 4 in-game players. Jucătorii aleși de o asociație vor deveni automat indisponibili pentru echipele din divizia respectivă;
 • după finalul acestor etape de draft, fiecare asociație va avea în componență 7 jucători, urmând să își completeze lotul până la 23 cu jucătorii rămași disponibili.