În perioada 15-16 decembrie, Naționala de eFotbal a României joacă în prima etapă a calificărilor pentru FIFA eNations Cup 2023, echivalentul Cupei Mondiale. Meciurile României vor putea fi urmărite live pe pagina de facebook Echipa națională de e-Fotbal a României și pe canalul de YouTube FRF TV.

Și în acest sezon, România va fi reprezentată de Răzvan Puiu și Cosmin Petrescu. Răzvan Puiu are 19 ani, este student la marketing și este jucător profesionist de 3 ani, timp în care a obținut mai multe distincții, printre care amintim: calificarea cu naționala României la eNations Series 2021, top 8 la eClub World Cup 2021 sau top 32 la eChampions League FIFA 22. Urmărește interviul, mai jos, pentru a afla ce a avut Răzvan de spus.

  • Salut, Răzvan. Ca și în precedentele calificări, începi alături de Cosmin în echipă. Aveți emoții înaintea primelor meciuri din calificările pentru eNations Series 2023?

Sunt anumite emotii, deoarece nu am reușit să ne alegem toți jucătorii pe care îi doream, dar sunt convins că ne vom descurca și vom face o figură frumoasă. 

  • Și în acest sezon, sistemul de desfășurare este 2v2, sistem ce v-a dezavantajat în calificările trecute. Crezi că ați progresat în acest sistem în ultimul an?

Am progresat, sunt sigur. Drept dovadă, acum o lună, am reușit să trecem jucând în echipă de etapa de precalificări la turneul FIFAe Club Series 2023. 

  • Are România șanse de a ajunge direct în play-off-ul de calificare pentru turneul final, fără a fi nevoită să joace și etapa din Main Round?

Sunt 100% convins că putem realiza asta, dar rămâne de văzut. Ne așteaptă 3 runde dificile de Play-Ins. 

  • Cum ți se pare noul sistem de draft introdus pentru actualele calificări?

Sistemul de draft este bun deoarece implică creativitate. Este de asemenea un avantaj și pentru public, deoarece au șansa să vadă și alți jucători, spre deosebire de calificările precedente unde toate echipele foloseau aceiași jucători.

  • Ai reușit să te califici și la turneul eChampions League 2023 ce va avea loc la Londra anul viitor. Cât de departe crezi că poți ajunge la acest turneu?

Anul acesta, jocul este 100% pe stilul meu. Am dovedit de la începutul anului prin prezența constantă în top la Rivals. Cred că am șanse chiar la trofeu în acest sezon.

  • Cum ți s-a părut până acum FIFA 23? Ce obiectiv personal ai pentru actualul sezon?

FIFA 23 îmi place enorm, e un joc chiar bun. Obiectivul este de a deveni campion, indiferent de turneu.

  • Ce mesaj ai pentru comunitatea de gaming care te susține la meciuri?

Vreau să mulțumesc tuturor celor care mă susțin, deoarece în anumite momente ei sunt cei care mă ajută să trec peste clipele grele. Ca în orice eSports, avem momente bune și mai puțin bune, însă sezonul acesta, din fericire, nu au existat și momente mai puțin bune, doar ne-am bucurat. Sperăm să continuăm la fel pe tot parcursul sezonului. 

România va face parte din Conferința 1, Divizia 2, alături de Bulgaria, Croația, Lituania și Slovacia. Programul meciurilor României din prima rundă de Play-Ins este următorul:

Joi, 15 decembrie

Ora 18:00 – România – Croația

Ora 18:30 – Slovacia – România

Ora 19:00 – Bulgaria – România

Ora 20:10 – România – Lituania

Vineri, 16 decembrie

Ora 18:00 – Croația – România

Ora 18:30 – România – Slovacia

Ora 19:00 – România – Bulgaria

Ora 20:10 – Lituania – România

În etapa de Play-Ins participă 40 de asociații, împărțite în 4 conferințe a câte 2 divizii, și se desfășoară în 3 runde. Următoarea rundă este prgramată pentru 26-27 ianuarie, iar runda finală va avea loc pe 2-3 martie. Cele mai bune 8 echipe la finalul celor 3 runde de Play-Ins se califică automat în etapa de Play-Off, unde vor lupta pentru un loc la turneul final. Celelalte 32 de asociații vor evolua în etapa de Main Stage, a doua etapă din cadrul calificărilor.