În perioada 15-16 decembrie, Naționala de eFotbal a României joacă în prima etapă a calificărilor pentru FIFA eNations Cup 2023, echivalentul Cupei Mondiale. Meciurile României vor putea fi urmărite live pe pagina de facebook Echipa națională de e-Fotbal a României și pe canalul de YouTube FRF TV.

Și în acest sezon, România va fi reprezentată de Răzvan Puiu și Cosmin Petrescu. Cosmin Petrescu are 23 de ani și este jucător profesionist de 2 ani și jumătate. Acesta a terminat facultatea de Business și Management din cadrul Universității Sunderland din Anglia, iar jobul său full-time este cel de jucător de FIFA. În topul celor mai importante realizări din cariera de jucător de FIFA se află, la egalitate zice el, titlul de campion european și calificarea cu naționala României la turneul final eNations Series 2021. Urmărește interviul, mai jos, pentru a afla ce a avut Cosmin de spus.

  • Salut, Cosmin. Te afli în fața unui nou debut alături de Răzvan în preliminariile pentru turneul FIFA eNations Series. Aveți emoții înaintea primelor meciuri?

Da, am ocazia să debutez din nou alături de Răzvan. Suntem foarte încrezători în noi. Anul acesta am reușit deja să ne calificăm la un turneu de 2v2, să trecem de precalificări. Jucăm foarte bine și suntem încrezători. Asta este tot ce contează, mentalitatea.

  • Și în acest sezon, sistemul de desfășurare este 2v2, sistem ce v-a dezavantajat în calificările trecute. Crezi că ați progresat în acest sistem în ultimul an?

Cum am zis și mai devreme, am mai progresat în ceea ce privește sistemul de joc 2v2. Anul acesta jocul s-a schimbat foarte mult, iar noi jucăm mult mai bine împreuna. Dacă o să avem mentalitate de învingători o să reușim tot ce ne-am propus.

  • Are România șanse de a ajunge direct în play-off-ul de calificare pentru turneul final, fără a fi nevoită să joace și etapa din Main Round?

România are șanse foarte mari să ajungă direct în play-off-ul de calificare pentru turneul final având în vedere că în FIFA 21 noi am terminat pe locul 5 în Europa. Anul trecut a fost unul mai slab pentru noi, fiind primul de 2v2, nu doar la națională, în toate turneele. Nu s-a mai jucat 2v2, iar unii se adaptează mai rapid, alții mai greu. Anul acesta vom da totul, cum am făcut-o și anul trecut. Nu avem ce să ne reproșăm, dar cred că anul acesta va fi mult mai bine.

  • Cum ți se pare noul sistem de draft introdus pentru actualele calificări?

Noul sistem de draft mi se pare foarte interesant, dar ține și puțin de noroc și știință, pentru că trebuie să știi ce jucători să îți alegi, cum să faci diferența. Pot spune că îmi place mai mult decât vechiul sistem unde toți aveau aceiași echipă.

  • În luna aprilie ai devenit campion european în cadrul turneului FIFA Global Series 3. Ce urmează în 2023?

Într-adevăr, a fost cea mai mare realizare a mea să devin campion european. Anul acesta, în FIFA 23, urmează să ajung cel puțin la fel de sus cum am fost anul trecut. Susținătorii mei mă ajută foarte mult să trec peste orice moment dificil am. După cum bine știți, mai sunt și momente dificile, ca în fotbal. Avem și în FIFA turnee mai slabe, turnee mai bune, dar este important că am reușit să îmi creez o comunitate.

  • Cum ți s-a părut până acum FIFA 23? Ce obiectiv personal ai pentru actualul sezon?

Până acum, pot spune că FIFA 23 m-a chinuit foarte mult, chiar dacă nu am avut rezultate foarte slabe, în Champions League terminând pe 43 în Europa de Vest. Cei trei jucători care m-au bătut s-au calificat mai departe. Pot spune că am pierdut puțin nemeritat, dar ăsta este FIFA, trebuie să trecem mai departe. Mi-a luat foarte mult să mă adaptez, jocul fiind total diferit față de anul trecut. Exact lucrurile la care eram foarte bun anul trecut nu mai sunt bune anul acesta, iar lucrurile la care nu excelam sunt cele mai importante acum. Dar pot spune că am reușit să mă adaptez în final și obiectivul meu e să câștig orice meci pe care îl joc, adică am ca obiectiv victoria în orice turneu unde intru.

  • Ce mesaj ai pentru comunitatea de gaming care te susține la meciuri?

Le mulțumesc foarte mult. Pot spune că sunt ca o a doua familie pentru mine. Mereu când am momente mai puțin bune ei sunt acolo și mă susțin. Prin comunitatea mea l-am cunoscut și pe Cristi, cel care mă ajută foarte mult și în viața de zi cu zi. Fără ei cu siguranță nu aș fi putut ajunge la nivelul la care sunt acum. Oamenii de acolo sunt incredibili. Pot spune că și atunci când am ieșit campion european au avut un aport foarte mare, chiar undeva la 50%. Mereu când aveam timp, mă uitam pe chat, vedem mesaje de susținere și asta mă motiva foarte mult pentru că o făceam și pentru ei, nu doar pentru mine. Este foarte frumos să știi că poți face pe cineva fericit prin rezultatele tale.