În perioada 19-21 mai, naționala de eFotbal a României va juca în calificările pentru eNations Cup, echivalentul Cupei Mondiale. Meciurile vor fi transmise în direct pe Facebook Echipa națională de e-fotbal a României și YouTube FRF TV.

La finalul celor 4 etape din play-ins, precedenta etapă din actualele calificări, România s-a clasat pe locul 7 în clasamentul general, lucru ce i-a adus statul de cap de serie la tragerea la sorți pentru faza grupelor.

România va fi reprezentată de Răzvan Puiu și Cosmin Petrescu și va face parte din grupa C, alături de Belgia, Croația, Malta, Estonia, Ungaria, Lituania și Bosnia&Herțegovina. Meciurile din această etapă se vor juca în sistem 2v2, pe PlayStation 5, câte 2 meciuri împotriva fiecărui adversar din grupă.

Componența celor 4 grupe:

Grupa A Grupa B Grupa C Grupa D
Portugalia Israel România Turcia
Finlanda Polonia Belgia Norvegia
Spania Scoția Croația Luxemburg
Elveția Slovacia Malta Bulgaria
Irlanda Islanda Estonia Irlanda de Nord
Ucraina Cehia Ungaria Grecia
Serbia Cipru Lituania Rep. Moldova
Austria Slovenia Bosnia și Herțegovina

 

Meciurile din grupe vor avea loc în zilele de 19 și 20 mai, iar etapele eliminatorii se vor juca pe 21 mai.

Mod de desfășurare:

  • Vor fi câte 2 meciuri împotriva fiecărei echipe din grupă;
  • Primele 4 clasate, din fiecare grupă, se califică în faza optimilor de finală;
  • Câștigătoarele meciurilor din optimi se califică automat în play-off, următoarea etapă a calificărilor;
  • Echipele învinse în optimi primesc o a doua șansă de calificare și vor disputa o nouă rundă de optimi, împotriva echipelor de pe locurile 5 și 6, din fiecare grupă;
  • Câștigătoarele celei de-a doua runde de optimi vor avansa în sferturile de finală;
  • Câștigătoarele meciurilor din sferturile de finală se califică în play-off;
  • Echipele învinse în sferturile de finală primesc o nouă șansă de a se califica și merg în semifinale;
  • Cele două câștigătoare ale semifinalelor se califică în play-off;

În total, 14 echipe vor merge mai departe în play-off-ul de calificare pentru eNations Cup 2022, ce se va desfășura în perioada 16-19 iunie 2022. Celor 14 echipe li se vor adăuga cele 6 naționale calificate direct în play-off, după etapa de play-ins, respectiv Franța, Anglia, Italia, Germania, Suedia și Țările de Jos.

În play-off, cele 20 de echipe vor fi împărțite în 4 grupe, păstrându-se sistemul de calificare din etapa precedentă. Echipele ce vor trece de optimile de finală și vor ajunge în sferturile de finală, 8 la număr, vor obține automat și calificarea la eNations Cup 2022. Pentru celelalte 3 poziții ce asigură prezența la turneul final se vor lupta echipele învinse în optimile de finală ale competiției. În total, 11 echipe vor merge mai departe către turneul final eNations Cup 2022.

Turneul final va avea loc în perioada 27-30 iulie, la Copenhaga.