Federația Română de Fotbal, în parteneriat cu Asociația „Mihai și Prietenii”, a organizat o nouă ediție a evenimentului ”Repriza de Joacă”, în săptămâna meciului disputat de naționala feminină cu Irlanda de Nord.

Evenimentul s-a desfășurat și cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului, marcată anual pe data de 2 aprilie.

Federația Română de Fotbal susține inițiativele care promovează incluziunea socială și egalitatea de șanse prin sport și educație. Această ediție specială a evenimentului ”Repriza de Joacă” a fost dedicată creșterii gradului de conștientizare asupra importanței sprijinului acordat persoanelor cu autism.

Sportul, în special fotbalul, reprezintă un instrument puternic pentru integrarea persoanelor din spectrul autist, oferindu-le oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile sociale și de a câștiga încredere în sine într-un mediu prietenos și sigur.

La activitate au participat 18 copiii din cadrul Asociației „Mihai și Prietenii”, alături de instructori, contribuind astfel la crearea unei experiențe interactive și benefice pentru toți participanții.

Evenimentul a fost susținut de PENNY, sponsorul naționalei feminine, care a oferit la finalul evenimentului câte un cadou fiecărui participant. Pe parcursul atelierelor, cei mici au fost încurajați de RONNY, mascota care susține echipele naționale ale României!

DESPRE ASOCIAȚIA ”MIHAI ȘI PRIETENII”

Ideea înființării Asociației Mihai și Prietenii a venit ca urmare a nevoii de a finanța terapiile lui Mihai, un băiețel în vârstă de 9 ani, diagnosticat, la vârsta de 1 an și jumătate, cu întârziere în dezvoltare din cauze genetice.

Ulterior, Asociația și-a extins scopul, propunându-și să activeze cu precădere în domeniul social și să ajute cât mai multe familii în care există copii cu nevoi speciale, astfel încât calitatea vieții copiilor, dar și a părinților, să se îmbunătățească.

Astfel, Asociația își propune să organizeze, să susțină și să promoveze activități care să vizeze creșterea gradului de informare, recuperare, îngrijire, educație și conștientizare privind persoanele dezavantajate sau făcând parte din categorii vulnerabile: persoane cu dizabilități, tineri care părăsesc centrele de plasament la majorat, victime ale traficului de persoane, persoane vârstnice, persoane care nu beneficiază de prestații sociale, familii aflate în dificultate, femei, rromi, deținuți, orfani, dar nu numai.

În plus, Asociația urmărește sprijinirea și îmbunătățirea educației și formării profesionale continue a copiilor și adulților neurotipici.