Timișoreana este alături de eCupei României, inițiativa Federației Române de Fotbal, prin crearea unui studio virtual cu Bogdan Lobonț, Emil Grădinescu și XBRAKER unde aceștia vor dezbate cele mai intense faze din meciuri.

Suporter cu tradiție al fotbalului românesc, Timișoreana susține inițiativa Federației Române de Fotbal, eCUPA României. Separați dar împreună, într-un studio virtual care recreează set-up-ul unui platou de emisiune sportivă, fostul mare portar al Echipei Naționale de Fotbal – Bogdan Lobonț, reputatul comentator de sport Emil Grădinescu și vloggerul XBRAKER – jucător profesionist FIFA comentează meciurile din Cupa României virtuală, analizează tactici, dezbat cele mai intense faze de pe teren și răspund întrebărilor venite din partea fanilor.

„Sportul a fost afectat și el de această perioadă dificilă pe care o traversăm cu toții, așa că și fotbalul a dispărut de pe micile ecrane, iar echipele din România au fost puse în situația de a-și suspenda sau amâna meciurile. Fotbalul este despre echipă, despre – împreună. Noi, cei de la Timișoreana am decis să ne lăsăm ghidați în continuare de această valoare, așa că am rămas împreună, alături de fotbalul românesc și de suporteri, chiar dacă fizic suntem separați. Vom trece mai ușor peste situația actuală dacă rămânem împreună și dacă ne adaptăm condițiilor, de acasă” – a declarat Iulia Dobre, Senior Brand Manager Timișoreana.

Emisiunile realizate în studio-ul virtual Timișoreana sunt transmise LIVE, marți și miercuri, de la ora 21:00, pe pagina de Facebook Timișoreana. Timp de 45 de minute, invitații permanenți – fostul mare portar al Echipei Naționale de Fotbal – Bogdan Lobonț, reputatul comentator de sport Emil Grădinescu și vloggerul XBRAKER – jucător profesionist FIFA comentează cele mai importante faze ale mecurilor și răspund întrebărilor.

Proiectul Timișoreana se derulează sub umbrela inițiativei de strângere de fonduri #separatidarimpreuna, realizată alături de Crucea Roșie Română, menită să sprijine necesitățile urgente ale sistemului medical din România în lupta împotriva Coronavirus.

Toţi românii care doresc să ajute se pot alătura inițiativei donând echivalentul a 2 euro prin SMS la numărul 8827, cu textul: DONEZ sau pe separatidarimpreuna.ro. Crucea Roșie Română va folosi aceste donații pentru achiziționarea de echipamente urgente și extrem de necesare spitalelor din România, acolo unde sunt tratați românii afectați de noul tip de Coronavirus.

Toate informațiile despre strângerea de fonduri pot fi găsite pe platforma dedicată acesteia – www.separatidarimpreuna.ro și pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/BereTimisoreana, care vor fi actualizate cu informații despre evoluția donațiilor și a inițiativei. Informații despre implicarea și modul în care sunt folosiți banii din campanie găsiți pe site-ul www.crucearosie.ro

În 2019, Timișoreana a devenit deținătoarea celor mai importante parteneriate din fotbalul romanesc, devenind: Sponsor Oficial al Echipei Naționale de Fotbal a României, Sponsor Oficial al Echipei Naționale de Tineret U21 și continuând susținerea competiției Cupa României care are o tradiție îndelungată.

Iar în ultimii ani, Timișoreana, cea mai iubită bere a românilor, a arătat implicare continuă în fotbalul românesc, desfășurând o serie de campanii care au rămas în mintea și inima suporterilor români precum “Meciul de Legenda” (2010),Drumul Mingii” (2011),Meciul de Legenda” (2014) si „Meciul de Legenda” (2015) dar și prima finală de „Cupa Romaniei” jucată pe Arena Națională (2012), toate strâns legate de susținerea Cupei României Timișoreana.

Despre Timişoreana

Fabricată încă de la 1718, berea Timișoreana aduce cu sine experiența şi tradiția maeștrilor berari ce şi-au lăsat amprenta peste ani. Timișoreana s-a născut în cea mai veche fabrică de bere din România, fiind atestată printr-un act petiţionar al magistratului oraşului Timişoara, care datează din 1 ianuarie 1718.