Darius Olaru se bucura dupa un gol marcat in meciul de fotbal dintre FC Voluntari si FCSB, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, disputat pe Stadionul Anghel Iordanescu din Voluntari, joi 6 februarie 2019. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Luni, 27 aprilie, debutează eCupa României, competiție organizată de Federația Română de Fotbal în FIFA 20. Meciurile vor fi transmise în direct pe Facebook Cupa României și pe YouTube FRF TV, iar două partide din optimi pe DigiSport, TelekomSport și LookSport.

Fiecare din cele 14 cluburi din Liga 1 și-a ales unul sau mai mulți reprezentanți. Avem 26 de fotbaliști angrenați în competiție!

FCSB va fi reprezentată de Darius Olaru, 22 de ani, și Valentin Crețu, 31 de ani. Darius știe care sunt atuurile FCSB-ului în eCupa României: “La club suntem mai mulți care jucăm FIFA 20, în modul «Ultimate Team», și o facem destul de bine. Ar fi fost mai mulți colegii de-ai mei care ar fi putut să joace în această competiție, dar eu și Vali am fost aleși, cred că suntem destul buni. Sper să facem o figură frumoasă amândoi și să ajungem cât mai sus în competiție, chiar să o câștigăm”.

Darius a dezvăluit și care îi sunt partenerii de antrenament în această perioadă: “Am jucat cu mai mulți colegi, și cu Vali, dar și cu Moruțan și Cristea, chiar destul de des. Jucăm aproximativ trei ore pe zi, e mai mult decât o făceam înainte de această pandemie. Sper să fiu în formă luni”. ?

Olaru și-a adus aminte și când s-a întâlnit prima oară cu jocul produs de EA Sports: “În 2004 am jucat prima oară, dar era versiunea pe PC. Din 2015 am început să joc pe PlayStation”. 

Mijlocașul de la FCSB are și o dilemă înaintea duelului de luni, cu Sepsi: “În acest mod al jocului, când toți jucătorii au același nivel, contează foarte mult atributele fizice. Nu știu încă dacă mă voi titulariza în meciul de luni sau dacă voi intra pe parcurs. Voi lua o decizie în privința mea până la ora jocului”. ?

Programul meciurilor din ”optimi”, toate transmise live pe Facebook Cupa României și pe YouTube FRF TV:

Luni, 27 aprilie
Academica Clinceni – Dinamo, ora 16:30
Gaz Metan Mediaș – FC Voluntari, ora 18:00
FCSB – Sepsi OSK Sf. Gheorghe, ora 19:30 – live tv pe DigiSport, TelekomSport și LookSport

Marți, 28 aprilie
FC Botoșani – Politehnica Iași, ora 16:30
Hermannstadt – Chindia Târgoviște, ora 18:00
Astra – CFR Cluj, ora 19:30 – – live tv pe DigiSport, TelekomSport și LookSport

  • Partidele se dispută în sistem cel mai bun din trei meciuri, pe platforma PS4, iar toate echipele vor avea aceeași valoare a jucătorilor în joc, rating mediu de 85.
  • Finala eCupei României este programată pe 6 mai.

CITEȘTE ȘI:

Dinamovistul Filip joacă FIFA de 22 de ani și vrea să câștige trofeul: “Voi fi titular în optimi!”

Ce fotbaliști vor juca în eCupa României!